Hoe kun je betrokken zijn?

Als familielid, vriend of bekende kun je in sommige gevallen een positieve rol spelen in het welzijn en het herstel van de cliënt. Daarom houden we je op de hoogte van de inhoud van de behandeling en over jouw mogelijke bijdrage. Welke rol jij kunt spelen, hangt onder meer samen met het verloop van de behandeling en de wensen en behoeften van de cliënt. De medewerkers en behandelaren informeren je graag.

Waar kun je terecht?

Ook kun je terecht bij de familievertrouwenspersoon (fvp), Judith van Nimwegen. Zij zet zich ervoor in om de samenwerking tussen jou, GGzE en je naaste zo goed mogelijk te laten verlopen. De fvp is in dienst van de Landelijke Stichting Familievertrouwenspersonen (LSFVP) en heeft een onafhankelijke positie. Ook luistert, adviseert, ondersteunt en bemiddelt de fvp bij klachten. De diensten van de fvp zijn kosteloos.

Je kunt contact opnemen met Judith van Nimwegen via e-mailadres j.vannimwegen@lsfvp.nl of telefonisch via 06 - 46 94 38 81 (bereikbaar maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 15.30 uur).

Lees meer informatie in de brochure van het lsfvp

Heb je behoefte aan contact met lotgenoten, bijvoorbeeld met mensen die zelf ook een naaste hebben met psychische problemen, kijk dan op de pagina’s van de GGzE-centra naar de mogelijkheden.

Wie helpt jou?

GGzE en organisaties voor naasten van mensen met psychische problemen organiseren regelmatig informatiebijeenkomsten en cursussen voor naasten.

Heb je zelf psychische problemen, neem dan contact op met je huisarts. Hij of zij kan je de weg wijzen naar een eerstelijns psycholoog.

FVP in beeld

De voorlichtingsfilm van de Landelijke Stichting Familievertrouwenspersoon geeft een kijkje in de praktijk van het familievertrouwenswerk.

Bekijk de film

Patiëntenvertrouwenspersoon

De patiëntenvertrouwenspersoon komt op voor jouw rechten in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ).

Lees meer