Landelijke campagne

113 Zelfmoordpreventie is deze week gestart met een landelijke campagne om het aantal suïcides in Nederland terug te dringen. Met de campagne "De vraag van je leven" willen zij het taboe op zelfmoord doorbreken en erop wijzen dat bespreekbaar maken helpt en je terecht kunt voor hulp bij 113.

Ondersteuning GGzE

De campagne richt zich vooral op het grote publiek, nabije familie, maar ook op huisartsen, zorgverleners en andere professionals. 113 Zelfmoordpreventie ontwikkelde de campagne samen met 7 regio’s in Nederland, waaronder de regio Zuidoost-Brabant. GGzE ondersteunt deze campagne ten zeerste en wil een bijdrage leveren door er expliciet aandacht aan te besteden via haar kanalen.

Ruim 1850 mensen

Jaarlijks overlijden in Nederland ruim 1850 mensen als gevolg van zelfmoord. Zelfmoord is een daad van wanhoop, vaak een gevolg van een grote persoonlijke crisis. Niemand wil echt dood, maar mensen willen vaak niet meer zo verder leven. Veel van de overlevenden zijn blij dat zij na een zelfmoordpoging nog leven en hebben ervaren dat hulp helpt. De weg naar hulp bieden is van wezenlijk belang.

De vraag van je leven

De landelijke campagne heeft als doel om publiek en zorgverleners bewust te maken dat aan dit maatschappelijke probleem iets te doen is. Door bijvoorbeeld te praten over zelfmoord, het herkennen van signalen en er op te wijzen dat je terecht kunt voor hulp bij 113. De campagne laat daarom zien, dat je door een direct op het onderwerp gerichte vraag te stellen, het verschil kan maken: De vraag van je leven.

Bekijk meer informatie over de campagne

Regio Zuidoost-Brabant

De landelijke campagne is ontwikkeld in samenwerking met de 7 regio’s in Nederland, die deel uitmaken van het Suïcide Preventie Actienetwerk (Supranet), een initiatief van 113Online. De regio Zuidoost-Brabant is een van deze regio’s. De GGD heeft de regie en meer dan 15 (lokale) partijen, waaronder GGzE, hebben zich verbonden om samen te werken aan het verminderen van suïcide en suïcidepogingen. Ons gezamenlijke doel: Wij gaan zorgen dat er in onze regio geen burgers meer radeloos en eenzaam door zelfmoord hoeven te sterven. 

 Voor meer informatie kun je terecht bij Marion del Prado, GGzE communicatie. T (040) 29 70506  of via e-mail ml.del.prado@ggze.nl.

Terug naar overzicht

Wat zoek je?

Vind in een paar stappen de juiste informatie.

Help mij zoeken