Stichting ZorgDier Nederland en GGzE De Boei werken samen om kwetsbare mensen thuis de voordelen van het helende contact met huisdierente laten ervaren. Kwetsbare en eenzame mensen, mensen met een trauma, een ontwikkelingsstoornis en/of beperking ervaren het contact met dieren in veel gevallen als stimulerend en vreugdevol. Een zorgdierbezoek is een geweldige ervaring en heeft aantoonbaar activerend en therapeutisch effect.

Wij zijn op zoek naar representatieve, zelfstandige vrijwilligers die over een goed gesocialiseerde hond of kat beschikken en na selectie en gratis training wekelijks een of twee uurtjes op bezoek willen komen bij een of meerdere cliënten. Vrijwilligers en hun huisdieren ontvangen professionele ondersteuning bij hun ‘werkbezoek’ aan de aan hun toegewezen medemensen. Door de helende kracht van dieren is zorgdierwerk in vergelijking met andere zorg ondersteunende activiteiten in Nederland uniek. Het is wetenschappelijk aangetoond dat de combinatie van mens en dier meer effect heeft op cliënten dan wanneer men zonder huisdier op bezoek komt. Opgeleide vrijwilligers en hun huisdieren ontvangen veel positieve energie door hun bijzondere werk.

Interesse?

Heb je interesse in deelname? Neem dan contact op met Hans Marechal, door een e-mail te sturen naar GJA.Marechal@GGZE.nl

GGzE werkt samen met Stichting ZorgDier Nederland. Deze wil zoveel mogelijk mensen toegang bieden tot een unieke en dierbare vorm van huisdiercontact in de zorg. Dit verhoogt de levenskwaliteit van mensen met een psychische of lichamelijke ziekte of beperking. ZorgDier werkt voor ouderenzorg, palliatievezorg, psychiatrie, mensen met verstandelijke beperkingen, jeugdzorg en speciaal onderwijs. Meer informatie over ZorgDier vind je op www.zorgdier.nl.

Terug naar overzicht

Wat zoek je?

Vind in een paar stappen de juiste informatie.

Help mij zoeken