Symposium 'Behandeling van de bipolaire stoornis, daar zit muziek in!' Dit symposium van GGzE team Bipolair werd gehouden ter gelegenheid van het 7-jarige lustrum. Het gevarieerde en interessante programma werd bijgewoond door een bomvolle zaal met professionals uit de zorg.

Door lezingen over nieuwe innovaties en onderzoek op het gebied van de behandeling van bipolaire stoornis kregen bezoekers inzicht in de behandeling bij team Bipolair. De presentaties  werden afgewisseld met ervaringsverhalen die krachtig in beeld zijn gebracht.

Symposium Bipolair - Lezing SelFmodel

Presentaties

Lezing: SelF-model

Het SelF-model bewijst een waardevol model te zijn bij de behandeling van cliënten met een bipolaire stoornis. De lezing werd gegeven door drs. L. (Lisette) Rops, psychiater. Zij heeft dit model mede ontwikkeld.

Meer over het SelF-model lees je ook in het interview die Lisette Rops gaf aan Zorgvisie.

Symposium Bipolair - Lezing Zelfmanagement interventies

Lezing: Zelfmanagement interventies

In deze lezing kwamen de volgende groepstrainingen aan bod; psycho-educatiecursus ‘blended’, 'Grip op je stemming', en de cognitieve gedragstherapie groep bij bipolaire stoornissen. Deze groepstrainingen zijn door team Bipolair ontwikkeld en worden nu door het hele land gebruikt. Deze lezing wordt verzorgd door  N. (Noreen) Arends, sociaal psychiatrisch verpleegkundige en I. (Ingrid) Albers, gezondheidszorgpsycholoog. Zij geven deze groepstrainingen en zijn betrokken geweest bij de ontwikkeling hiervan.

Symposium Bipolair - Lezing Lithium en nierfunctie zelftest

Lezing: Lithium en nierfunctie zelftest

Therapeutic Drug Monitoring (TDM) komt door nieuwe technologische ontwikkelingen de laatste jaren steeds meer richting de patiënt. Het makkelijk en snel meten van het lithium niveau is een lang gekoesterde wens van menig hulpverlener en patiënten. M.(Marius) Reijnen, verpleegkundig specialist en M.(Monica) Eikema, verpleegkundig specialist in opleiding, presenteerden de voortgang van het onderzoek naar de resultaten en ervaringen van deze aanpak.

Symposium Bipolair - Lezing Onderzoek van lichttherapie

Lezing: Onderzoek naar lichttherapie bij patiënten met een bipolaire stoornis en bespreking van andere chronotherapeutische - leefstijl – interventies

Door drs. L. (Lotte) van Hout, arts in opleiding tot psychiater.

Symposium Bipolair - Lezing De rol van imagery

Lezing: De rol van imagery in bipolaire stoornissen

Deze presentatie belichtte de rol van imagery op stemmingswisselingen bij mensen met een bipolaire stoornis. Het doel is het verbeteren van de psychologische behandelingen voor deze doelgroep. Als eerste in Nederland zijn we bezig deze behandeling verder te evalueren. Tijdens deze lezing werden de eerste resultaten getoond. De presentatie werd gegeven door drs. K.(Karin) van den berg, klinisch psycholoog, I.(Ingrid) Albers, gezondheidszorgpsycholoog en E.(Esther) ten Bloemendal, gezondheidszorgpsycholoog in opleiding tot klinisch psycholoog.

De dag werd feestelijk afgesloten door bezoekers het symposium en cliënten van team Bipolair met een verfrissende afsluiting met live muziek!

Contact

Wil je meer informatie, consultatie of aanmelden? Neem contact op met team Bipolair.

Aanmelden

Wil je meer informatie, consultatie of aanmelden? Neem contact op met team Bipolair.

Contact