Bezoek het symposium 'Behandeling van de bipolaire stoornis, daar zit muziek in!' Dit symposium van GGzE team Bipolair wordt gehouden ter gelegenheid van het 7-jarige lustrum. Je bent van harte welkom bij dit gevarieerde en interessante programma voor professionals in de zorg.

Dit symposium geeft je inzicht in de behandeling bij team Bipolair. Daarnaast zijn er lezingen over nieuwe innovaties op het gebied van de behandeling van bipolaire stoornis. Binnen het team wordt hier al mee gewerkt in het kader van onderzoek. De eerste resultaten zijn veel belovend. De lezingen worden afgewisseld met ervaringsverhalen die krachtig in beeld zijn gebracht.

Wanneer

Donderdag 28 maart 2019 van 12.30 tot 18.00 uur.

Programma

12.30 - 13.00 uur - Inloop en registratie

13.00 - 13.10 uur - Opening
Opening door drs. J. (Joris) Hendrickx (psychiater/directeur GGzE en dagvoorzitter)

13.10 - 13.30 uur - Lezing: Selfmodel
Het SELF-model bewijst een waardevol model te zijn bij de behandeling van cliënten met een bipolaire stoornis. De lezing wordt gegeven door drs. L. (Lisette) Rops, psychiater. Zij heeft dit model mede ontwikkeld.

13.30 - 14.00 uur - Lezing: Zelfmanagement interventies
In deze lezing komen de volgende groepstrainingen aan bod; psycho-educatiecursus "blended", 'Grip op je stemming', en de cognitieve gedragstherapie groep bij bipolaire stoornissen. Deze groepstrainingen zijn binnen ons centrum ontwikkeld e worden inmiddels door het hele land gebruikt. Deze lezing wordt verzorgd door  N. (Noreen) Arends, sociaal psychiatrisch verpleegkundige en I. (Ingrid) Albers, gezondheidszorgpsycholoog. Zij geven deze groepstrainingen en zijn betrokken geweest bij de ontwikkeling hiervan.

14.00 - 14.15 uur - Intermezzo "ervaringsverhaal in beeld"

14.15 - 14.35 uur - Lezing: Lithium en nierfunctie zelftest
Therapeutic Drug Monitoring (TDM) komt door nieuwe technologische ontwikkelingen de laatste jaren steeds meer richting de patiënt. Het makkelijk en snel meten van het lithium niveau is een lang gekoesterde wens van menig hulpverlener en patiënten met een bipolaire stoornis die lithium gebruiken. M.(Marius) Reijnen, verpleegkundig specialist en M.(Monica) Eikema, verpleegkundig specialist in opleiding, presenteren de voortgang van het onderzoek naar de resultaten en ervaringen van deze aanpak.

14.35 - 14.50 uur - Intermezzo "ervaringsverhaal in beeld"

14.50 - 15.20 uur - Pauze

15.20 - 15.40 uur - Lezing: Onderzoek naar lichttherapie bij patiënten met een bipolaire stoornis en bespreking van andere chronotherapeutische - leefstijl - interventies
Door drs. L. (Lotte) van Hout, arts in opleiding tot psychiater.

15.40 - 15.55 uur - Intermezzo "ervaringsverhaal in beeld"

15.55 - 16.25 uur - Lezing: De rol van imagery in bipolaire stoornissen
Deze presentatie gaat over de rol van imagery op stemmingswisselingen bij mensen met een bipolaire stoornis. Het doel hiervan is het verbeteren van de psychologische behandelingen voor deze doelgroep. Als eerste in Nederland zijn we bezig deze behandeling verder te evalueren. Tijdens deze lezing hoor je de eerste resultaten. Door drs. K.(Karin) van den berg, klinisch psycholoog, I.(Ingrid) Albers, gezondheidszorgpsycholoog en E.(Esther) ten Bloemendal, gezondheidszorgpsycholoog in opleiding tot klinisch psycholoog.

16.25 - 16.45 - Korte discussie en samenvatting

16.45 - 18.00 uur - Verfrissende afsluiting met live muziek!
Dit is gratis toegankelijk voor alle bezoekers van het symposium en de cliënten van team Bipolair.
 

Aanmelden

Meld je vandaag nog aan door een e-mail te sturen naar Thea Smits. De kosten zijn €75 per externe inschrijving. Er is accreditatie voor FGzPt, NVvP, Verpleegkundig Specialisten en POH GGz.

Aanmelden

Locatie

Het symposium wordt gehouden in Pand P, Leenderweg 65 in Eindhoven.