We hebben de volgende activiteiten voor je in petto:

Kerstbomen

Zaterdag 1 tot en met maandag 24 december
Ook dit jaar zijn er weer mooie kerstbomen te koop bij De Tuin! De bomen kunnen op doordeweekse dagen tussen 09.00 en 16.00 uur worden opgehaald. Een kerstboom kost 15 euro.
De Tuin, Dr. Poletlaan 69, Landgoed De Grote Beek

Huis van de Kerstman

Maandag 10 tot en met zondag 23 december
In de donkere dagen voor Kerst wordt Landgoed De Grote Beek opgefleurd met Het huis van de Kerstman. De wit gebaarde, goedgeefse man neemt in de drukke dagen voor Kerst zijn intrek op het landgoed in een authentieke Amerikaanse hooischuur.
Landgoed De Grote Beek

Lees meer informatie

Vol op gezelligheid
Het Huis van de Kerstman staat op P5, de parkeerplaats achter de Plaza. Je kunt er heerlijk lunchen, dineren of kerstbijeenkomsten of je afdelingsborrel organiseren. Maar, daarnaast is er een levende kerststal, is er op bepaalde momenten muziek en hebben we zelfs de Kerstman bereid gevonden om op gezette tijden aanwezig te zijn. Een leuke bijkomstigheid is dat een deel van de opbrengst van deze dagen door Pop-up City worden geschonken aan 'Dieren in de zorg'.

Dieren in de zorg bij GGzE
Honden, katten, paarden, kippen, koeien en zelfs bijen dragen zoals jullie allemaal wel zullen weten bij aan het herwinnen van het zelfvertrouwen van cliënten. Honden en katten helpen cliënten in het opnieuw aangaan van verantwoordelijkheden en contacten. En de paarden van De Paardenhoeve op Landgoed De Grote Beek zetten cliënten terug in hun kracht. Maar ook het houden van bijvoorbeeld bijen in De Bijenstal op het landgoed en de verzorging van dieren op de boerderij helpen cliënten groeien.

Donaties
De kosten van de inzet van dieren in de behandeling wordt helaas nog niet altijd vergoed door de zorgverzekeraar, ondanks de bewezen effecten. GGzE vindt het belangrijk om dieren in te kunnen blijven zetten in de behandeling en begeleiding van cliënten. Om dergelijke inzet te kunnen blijven financieren zijn we afhankelijk van zulke leuke doneer-acties als deze van Pop-up City.

Reserveren?
Wil je zelf, met je gezin of cliënten een kijkje komen nemen bij de Kerstman? Dan ben je van harte welkom. De Kerstman is aanwezig op woensdag- en vrijdagmiddag en op zaterdag en zondag. Op 15 december zal Zanggroep Dirk popkoor een Kerstconcert in het Huis van de Kerstman geven. Aanvang 15.15 uur tot 16.30 uur. Entree gratis.

Wil je in Het Huis van de Kerstman komen lunchen, dineren of wil je er een kerstborrel/bijeenkomst organiseren? Dan kun je dit reserveren via pop-upcity.com.

Het Huis van de Kerstman wordt mogelijke gemaakt door het jonge dynamische bedrijf Pop-up City.

Activiteiten in het Huis van de Kerstman

Koffie drinken
Voor een kop koffie of een drankje kun je elke dag binnenlopen. Caffeine Dealers is ter plekke en voorziet je graag van een warme drank.

Lunchen en dineren
In het Huis van de Kerstman kun je heerlijk lunchen, dineren of kerstbijeenkomsten en afdelingsborrels organiseren. Voor kleine lunchen en wat warm eten kun je zonder reserveren terecht. Voor groepjes of groepen graag van te voren reserveren.

Kerstman
De Kerstman en zijn elfjes zijn regelmatig aanwezig. kom met je kinderen een kijken nemen. De koekjes staan klaar.

 • Woensdagmiddag vanaf 14.00 uur
 • Vrijdagmiddag vanaf 17.00 uur
 • Zaterdag en zondag van 11.00 - 16.00 uur

Activiteiten voor kinderen

 • Dagelijks is er overdag een levende Kerststal die mede mogelijk wordt gemaakt door de boerderijdieren van Boerderij de Haen
 • Zaterdag 15 december van 10.00 tot 17.00 uur: Kinder Zeepgietworkshop (tegen kleine betaling)
 • Zondag 16 december van 10.00 tot 17.00 uur: Kinder Zeepgietworkshop (tegen kleine betaling)
 • Zondag 23 december van 10.00 tot 17.00 uur: Kinder Zeepgietworkshop (tegen kleine betaling)

Muziek

 • Zaterdag 15 december van 15.15 tot 16.30 uur: Popkoor Zanggroep Dirk met een Kerstconcert
 • Zaterdag 15 december van 18.00 tot 22.00 uur: Een optreden van de populiare coverband Pretzel & the Cookies
 • Zaterdag 22 december van 18.00 tot 22.00 uur: Forest Crooks treedt op met hun rauwe, maar toch catchy, bluesy/grunge sound
 • Zondag 23 december van 13.00 tot 19.00 uur: Een optreden van Say Keys met muziek van maroon 5 tot AC/DC en van Sting tot Otis Redding

Kerstcadeautjes

Dinsdag 11 tot en met vrijdag 21 december
Kom tussen 11 en 21 december naar De Plaza voor de gezellige kersttent. Hier kun je mooie, zelfgemaakte kerstspullen kopen. Een houten kerstboom gemaakt door deelnemers van Hout, prachtige kerststukjes en andere kerstdecoratie gemaakt door deelnemers van De Plaza, speciale kerstkaarten gemaakt door Grafisch en nog veel meer. Of kom gewoon een kijkje nemen met een warme chocomelk erbij! De kersttent is op maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 16.00 uur.
De Plaza, Dr. Poletlaan 35, Landgoed De Grote Beek

Fakkeltocht

Vrijdag 21 december
Op donderdag 21 december vanaf 18.30 uur is iedereen, jong en oud, van harte welkom bij De Tuin voor de jaarlijkse fakkeltocht. Tijdens de langste nacht van het jaar lopen we over het landgoed, langs de levende kerststal, om symbolisch het licht te halen. Het wordt een sfeervolle happening met warme chocomelk, fakkels, vuurkorven, een koor en een gezellige groep mensen.
De Tuin, Dr. Poletlaan 69, Landgoed De Grote Beek

Kerstdiner voor ouderen bij PSV

Maandag 24 december
Dit jaar organiseren wij voor de vierde keer een groots GGzE Kerstdiner voor ouderen bij wie eenzaamheid en/of het alleen zijn op kerstavond een grote rol speelt.
Philips Stadion

Lees meer informatie

Dankzij het grote succes van de vorige drie edities kunnen we met blijdschap melden dat het is gelukt om het kerstdiner uit te breiden. GGzE krijgt namelijk hulp in de vorm van een samenwerking met het Rode Kruis Eindhoven e.o., Hutten en PSV. Het diner wordt dit jaar georganiseerd op kerstavond in het  Philips Stadion.

Het Rode Kruis Eindhoven helpt waar mensen hulp nodig hebben en heeft zich ten doel gesteld om ook in wijken, buurten, en straten actief te zijn. Er lopen projecten,​ die erop gericht zijn de zelfredzaamheid van mensen te verbeteren. Daar vinden GGzE en het Rode Kruis elkaar. Het Rode Kruis werkt dit jaar samen met GGzE in het benaderen van ouderen uit hun eigen netwerk en het zoeken naar vrijwilligers met passie. Voetbalclub PSV vertegenwoordigt Nederland al decennia lang op het hoogste voetbalniveau en mocht al talloze keren de landstitel naar Eindhoven brengen. Fantastisch natuurlijk. Maar PSV is meer dan alleen voetbal. De spontane medewerking van de club aan ons kerstdiner spreekt wat dat betreft boekdelen. En dat het een diner met hoge kwaliteit gaat worden is wel aan Hutten toevertrouwd.

De statistieken liegen er niet om: steeds meer ouderen moeten kerstmis alleen vieren. Ook dit jaar willen we onze dinergasten weer verwennen door ze een echte restaurantervaring te bezorgen inclusief een rode loper, een 5-gangen diner en netjes geklede bediening. Aan het einde van de avond geven we iedere oudere een goodiebag mee, zodat ze nog lang kunnen nagenieten van hun kerstavond. Bezoek onze Facebook pagina voor leuke afbeeldingen van vorig jaar en bekijk een aantal mooie filmpjes.

We hopen net als vorig jaar op warme steun voor dit initiatief. 200 ouderen uit de eenzaamheid halen en een fijne avond bezorgen is natuurlijk prachtig. Met slechts 15 euro maak je één van onze dinergasten blij.

Ken je of bent je een oudere die alleen is op Kerstavond en dat niet wil zijn dan kun je je opgeven voor dit Kerstdiner.

Deelnemers kunnen zich opgeven bij de Gastdienst van De Grijze Generaal, via de behandelaar of contactpersoon van GGzE of bij Lonneke.Wetzer@ggze.nl Carla.Pont@ggze.nl LET OP: Altijd een telefoonnummer bijvoegen.

Vieringen

Maandag 24 tot en met zondag 30 december
Elke jaar vinden er op het einde van het jaar vieringen voor cliënten in De Kapel plaats. Dit jaar op 24 december om 15.00 uur. Op 25 december Kerstochtend om 10.30 uur en 30 december een zondagviering om 10.30 uur.
De Kapel, Grote Beekstraat 26, Landgoed De Grote Beek