Het is voor onze cliënten en familie en naasten erg fijn dat ze elkaar kunnen blijven zien. Om dit veilig en verantwoord te doen, hebben we een aantal afspraken gemaakt. Die kunnen per afdeling/groep of cliënt verschillen. Wil je meer informatie, dan kun je dit altijd aan de betreffende behandelaar vragen.

Wij volgen de landelijke richtlijnen. Voor alle afdelingen geldt:

  • Maximaal 2 personen per bezoek
  • Maximaal 1 bezoek per dag; naast beroepsmatig bezoek

Uitzonderingen zijn mogelijk, maar deze moeten opgenomen zijn in het behandelplan.

Richtlijn tijdens kerst (anders dan de landelijke richtlijn):

  • Ook met kerst (24, 25 en 26 december) handhaven we het aantal van maximaal 2 personen. Dit vanwege de beperkte grootte van de bezoekersruimte waardoor de 1,5 meter afstand van bezoek onderling niet gewaarborgd kan worden; dit in combinatie met de verwachte stijging van het aantal bezoekers in die periode.

Speciale bezoekersruimtes en mondkapje

Eén ding is voor iedereen hetzelfde: het bezoek kan niet ontvangen worden op de afdeling/groep of op de kamers. Deze ruimtes zijn niet geschikt om de 1,5 meter afstand te garanderen. Daarom hebben we speciale bezoekersruimtes of -units ingericht. Ook is het mogelijk om buiten af te spreken. Daarnaast moeten bezoekers vanaf 12 jaar een (niet-medisch) mondkapje dragen. Je kunt een eigen mondkapje gebruiken.

Bedankt voor je begrip

Deze maatregelen nemen we, om het virus zoveel mogelijk buiten de afdelings-/groepsmuren te houden. Wij begrijpen dat dit niet voor iedereen fijn is, maar voorkomen is beter dan genezen. Wij bedanken je voor je begrip.