27 maart 2017

De prijs werd op 23 maart uitgereikt tijdens de nationale Planetree Conferentie 2017 in Nieuwegein.

Jaarlijks organiseert Planetree Nederland een wedstrijd waarvoor Planetree-gecertificeerde organisaties hun mooie Planetree-projecten kunnen indienen. De projecten kunnen op deze manier merkbaar betere zorg met Planetree laten zien, wat inspirerend kan werken voor andere organisaties. 

Project Life

Eén van de inzendingen van GGzE was Project Life, dat eerder dit jaar ook een nominatie ontving voor de GGzE JAK Award. Project Life is een training waarin jongeren die worstelen met (psychische) kwetsbaarheid, de kans krijgen om hun eigen krachten en mogelijkheden te ontdekken. Ze  leren hun eigen verhaal te vertellen, onderzoeken wat zij belangrijk vinden in het leven en waar ze kracht uit halen en gaan aan de slag met hun toekomstdromen.

Beoordeling inzendingen

De inzendingen voor de Project Award werden beoordeeld op positieve effecten voor cliënten of medewerkers, vernieuwing, overdraagbaarheid, actualiteit en toekomstwaarde. De stemmen van een externe jury, het publiek en van Planetree Nederland samen bepaalden wie de uiteindelijke winnaars werden. Project Life werd door Planetree Nederland onderscheiden met de Project Award 2017 en ontving daarvoor een geldcheque van € 750.