21 juni 2017

Nieuw samenwerkingsverband verbindt studenten, onderzoekers, MKB-bedrijven, zorginstellingen en eindgebruikers.

Een nieuwe proeftuin voor zorgoplossingen

Om de ontwikkeling van nieuwe innovaties in de zorg te ondersteunen en te versnellen, is in de regio Eindhoven Health Tech Yard (HTY) opgericht. HTY is een open innovatieplatform van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), Stichting KIEN, GGzE, Coöperatie Slimmer Leven 2020 en High Tech NL. Studenten, onderzoekers, MKB-bedrijven, zorginstellingen en eindgebruikers werken samen om tot goede ideeën en werkbare hightech oplossingen voor de zorg te komen. 

Zorgkosten verlagend

Die oplossingen kunnen meteen worden getest op technische en commerciële haalbaarheid in zorginstellingen uit het netwerk van Health Tech Yard. Zo komen zorg en technologie dichter bij elkaar en kunnen door co-creatie innovaties in de zorg ontstaan die de zorgkosten verlagen en de werkbelasting in de zorg verminderen. 

Samenwerkingsverband

Met Health Tech Yard streven de betrokken partijen ernaar slim en concreet in te spelen op de actuele uitdagingen en veranderingen in de zorg, zodat mensen bijvoorbeeld langer thuis kunnen blijven wonen, langer zelfredzaam en zelfstandig zijn en thuis een diagnose kunnen stellen of een behandeling kunnen ondergaan. 

Kennis en expertise gecombineerd

Het netwerk van Health Tech Yard is uniek. Health Tech Yard wordt mede mogelijk gemaakt door OPZuid, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de Provincie Noord-Brabant. Studenten, onderzoekers, MKB-bedrijven en zorginstellingen kunnen hun ondersteuningsbehoefte vanaf nu indienen bij Health Tech Yard via www.healthtechyard.nl. Op deze website kun je ook terecht voor meer informatie.