1 september 2017

Zondag 24 september tussen 11.00 en 16.00 is iedereen van harte welkom op het gratis en alcoholvrije Vanstreek Festival

Doen in het groen

Onder het motto “DOEN IN HET GROEN” organiseren de Groene Corridor en GGzE een ‘buitengewoon’ evenement wat gericht is op activiteiten in de natuur. De Tuin en Hout , onderdelen van ons prachtige Landgoed De Grote Beek bieden deze dag vele smakelijke en vermakelijke activiteiten voor een breed publiek. Er zijn onder andere singer-songwriters, leuke activiteiten, ook voor de kinderen en 'a taste of special food'. Het festival is gratis.

Wat te verwachten?

Tijdens het Vanstreek Festival kun je bloemschikken, over het kabouterpad, met de trekkertram, dieren knuffelen, een pony pimpen, langs bij het krijtpaleis, met de tokkelbaan, 'Vanstreek' hapje proeven, naar exposities in de community kas, je laten schminken, een tijdelijke tattoo laten zetten, ijsjes eten van Intelligentia ICE, pizza's bakken, producten uit de Philips Fruittuin proeven, langs bij de imkers, manden vlechten, hutten bouwen, met houtskool tekenen, langs de scharrelende kippen van de kipcaravan, genieten van de singer-songwriters, naar de presentatie 'natuurlijke jacht', groene excursies doen en luisteren naar Vanstreek verhalen.

Ingebruikname van de KAS

Op deze dag wordt ook de enorme nieuwe kas in gebruik genomen. Een mooi feestelijk moment. De kas gaat, naast de bestaande kruiden- en bloementuin dienst doen als kweekruimte voor planten, bloemen en kruiden. Hier zijn het hele jaar mogelijkheden voor vrijwilligers om een bijdrage te leveren en voor groene organisaties een platform bieden.

De Tuin als GGzE Parel

GGzE heeft haar prachtige landgoed al sinds jaren opgesteld voor publiek om er te wandelen of te fietsen. Het Vanstreek festival is weer zo’n moment om er van te genieten en tegelijk de integratie van mensen met een afstand tot de samenleving te helpen bevorderen. In samenwerking met een aantal organisaties wordt het evenement gedragen door cliënten en vrijwilligers van GGzE. Meewerken aan het festival is belangrijk voor cliënten. En voor hen is je bezoek een geweldige pluim op hun werk.

Groene Corridor

De Groene Corridor vormt een groene, recreatieve verbinding tussen het 18 Septemberplein in Eindhoven, de Markt in Oirschot en Nationaal Landschap Het Groene Woud. Zo’n 25 ondernemers en organisaties zijn gastheer van de Groene Corridor waaronder GGzE.