24 november 2017

Aan het Socialrunteam van GGzE is de ‘Paul van der Zwart Penning 2017’ uitgereikt. Op 23 november ontvingen de kartrekkers Carlijn van der Linden en Spike Ebbing de penning uit handen van Socialrun ambassadeur Paul van der Zwart.

Socialrun is een non-stop estafetteloop van 555 kilometer die jaarlijks plaatsvindt in september. De Socialrun genereert aandacht voor de vaak moeilijke positie voor mensen met een psychiatrische aandoening. Al vanaf de eerste editie in 2015 was een team van GGzE van de partij.

Team GGzE wint penning Socialrun

DNA

Frank Bonekamp, organisator van het Socialrun-event: "De penning is bedoeld voor het team wat zich op een bijzondere en intensieve manier heeft ingezet om het thema van Socialrun op de kaart te zetten. En dat is waar het bij Socialrun om gaat; bewustwording van het stigma. Dat heeft GGzE geweldig gedaan. Niet alleen door deelname aan het event, maar ook door alles er omheen. Het organiseren van een speciale markt. En natuurlijk zijn ook de edities van de Beekloop waar Socialrun het thema was hier een mooi voorbeeld van. GGzE gaat niet alleen naar de buitenwereld, maar haalt de buitenwereld ook naar GGzE. Socialrun zit in het DNA van deze organisatie".

Vereerd

Socialrun reikt vanaf nu jaarlijks twee penningen uit. Een voor een individu, en een voor een team. Team GGzE is vereerd met deze penning. Bijna het hele team was aanwezig bij de bescheiden feestelijke uitreiking. Samen met de penning ontvangt Team GGzE ook een bijbehorend geldbedrag van €1500.