16 maart 2018

Breng maandag 19 maart tot en met zaterdag 24 maart, tijdens de Week van de psychiatrie, een bezoek aan GGzE De Boei Kunst en ervaar de liefde voor de kunst en voor alles wat staat voor die roerige jaren 60 en 70 onder het motto ‘All you need is love!’ Mooie schilderijen van De Beatles en de Stones, de eigenwijsheid van Pipi Langkous, idealen voor een andere wereld in schilderijen, foto’s en films.

De Boei Kunst is een atelier waar uiteenlopende kunstwerken worden verkocht en gemaakt door bijzondere kunstenaars. Het atelier is onderdeel van GGzE. Sociaal contact en maatschappelijke ondersteuning staan hier centraal. Creativiteit is de gedeelde passie.

All you need is love

Op maandag 19 maart rukt De Liefdesdokter met mobiele spreekkamer en al uit om eerste hulp bij verbinden te verlenen. Tijdens een inloopspreekuur van 14.00 tot 16.00 uur worden de makers en bezoekers van de expositie een hart onder de riem gestoken.

Bezoekers krijgen een consult van 7 minuten met als afsluiting een recept op maat. Ook is het mogelijk  zich te laten vaccineren vóór zelf liefde door een van de zusters van De Liefdesdokter. In vier minuten krijg je helder beeld van hoe lief je voor jezelf bent op dit moment.

De Liefdesdokter

Kliederen met kleur

Op zaterdag 24 maart is er tussen 13.00 en 17.00 uur een feestelijke afsluiting van de expositieweek. Naast de expositie is er van alles te doen. Ga zelf aan de slag. Ook met de allerkleinsten. Zo is er een action-painting workshop, waar je een kunstwerk maakt á la Jackson Pollock. Kliederen dus. Smijt met kleur. Verf met een waterpistool. Geef jouw creativiteit de vrije loop.

Is dat iets teveel ‘action’? Ligt ‘Love & Peace’ je beter? Maak dan je eigen hippe linnen tas met de TIE-dye techniek. Doe mee met deze workshop voor slechts € 1.

Soulmuziek van Ooh my Soul

Stap even terug in de tijd. Herbeleef de jaren 60 en 70. Kom in relaxte sferen bij GGzE De Boei. Kunst, door psychedelische kleuren en bijzonder sfeervolle muziek van ‘Ooh my Soul’, een 10-koppige band uit Eindhoven die een ode brengt aan de rauwe soulmuziek uit de jaren zestig, met legendarische artiesten als Otis Redding, Aretha Franklin, James Brown, Sam & Dave, Wilson Pickett, Etta James en vele anderen.

De expositie is in de Week van de Psychiatrie te bewonderen tijdens kantooruren. Je vindt De Boei Kunst aan de Kruisstraat 53 in Eindhoven.