20 juni 2018

Op woensdagavond 20 juni oefende tussen 18.30 en 21.30 uur het Rode Kruis op diverse locaties op Landgoed De Grote Beek.

Het ging om oefeningen voor medewerkers van het Rode Kruis en een aantal EHBO-ers van GGzE.  Er werd gezamenlijk geoefend met het oog op samenwerking tijdens een calamiteit. De oefeningen werden gehouden in de gebouwen rond de vijver, midden op het terrein van De Grote Beek.

Er zijn meerdere kleine deeloefeningen gedaan waar ongeveer 8 tot 10 mensen aan deelnamen. In carrousel liepen de deelnemers hun oefeningen af. Uiteindelijk zijn zij bijeen gekomen voor bespreking en beoordeling. Er is voornamelijk geoefend op kleine incidenten en verwondingen op het gebied van EHBO. Alles bij elkaar waren er 100 mensen aanwezig, verdeeld over 8 a 9 stations op het terrein van de GGzE.

De deelnemers werden door medewerkers van GGzE begeleid en ondersteund. De medewerkers van de zorggebouwen waren vooraf geïnformeerd.