15 januari 2019

Tijdens de e-healthweek organiseert GGzE op woensdag 23 januari het pop-up Lichtcafé bij Usine in Eindhoven.

Lichtcafé

Hoe zou het zijn als iedereen die werkt aan zijn mentale fitheid van een openbare gelegenheid gebruik kan maken? Onderweg naar je werk maak je een pitstop bij het ‘Lichtcafé’. Hier begin je de dag met lichttherapie en een lekkere kop koffie. Je ontmoet andere mensen, je neemt je winterdip onder handen en je hebt contact met je online coach over interessante online modules die je aan het doen bent.

Pop-up Lichtcafé

Tijdens de e-healthweek organiseert GGzE op woensdag 23 januari tussen 10.00 en 19.00 uur het pop-up Lichtcafé. Hier kun je kennis maken met de mogelijkheden van lichttherapie en online coaching.

Presentaties concept Lichtcafé

Lisette Rops, psychiater bij GGzE, geeft om 11.30, 15.00 en 18.00 uur extra presentaties om het concept van het Lichtcafé toe te lichten.

Tijdstip en locatie

Het pop-up Lichtcafé vindt plaats op 23 januari van 10.00 tot 19.00 uur bij Restaurant bar Usine, Lichttoren 6 in Eindhoven.

Lichttherapie

Speciaal licht wordt al jaren succesvol ingezet in behandelingen bij depressies en slaapstoornissen. De therapie werkt ook bij lichtere klachten zoals een winterdip, slaapproblemen, seizoensgebonden depressies, jetlags en PMS-klachten.

Bij lichttherapie gaat het om behandelen met speciaal licht. Je wordt voor een half uur blootgesteld aan een lamp met een hoge lichtsterkte (10.000 lux). Met deze behandeling wordt bijvoorbeeld je dag- nachtritme herstelt en dit helpt bij het verminderen van somberheidsklachten.

Interessant? Ervaar het zelf en kom er meer over te weten tijdens het pop-up Lichtcafé op 23 januari.