24 januari 2019

Inwoners die komende weken op een van de vier stations in Helmond komen, hebben de kans dat ze van een wildvreemde een kopje koffie krijgen. De koffie wordt geschonken door Caffeine Dealers, een dagbestedingsproject van GGzE.

Campagne ‘Koffie in Helmond’

Het uitdelen van koffie op de stations in Helmond maakt onderdeel uit van de campagne ‘Koffie in Helmond’, een initiatief van NS en Prorail om mensen met elkaar in gesprek te laten gaan. Het idee erachter is dat mensen zo meer oog krijgen voor elkaar en dat ook mensen die zich eenzaam of depressief voelen, op deze manier gehoord worden. Gemeente Helmond, GGD Brabant-Zuidoost en GGzE ondersteunen de campagne.

Klein gesprek met positief effect

"Gezondheid is zoveel meer dan je fysieke gezondheid. Je mentale gezondheid is eveneens heel belangrijk. Een klein gesprek kan al een positief effect hebben op iemand stemming, Alles wat kan helpen om mensen van eventuele negatieve of depressieve gedachten af te helpen, moeten we aangrijpen", aldus Cathalijne Dortmans, wethouder jeugd, onderwijs en gezondheid van de gemeente Helmond. Mooi dat we met onze fairtrade koffie van Caffeine Dealers daar een bijdrage aan kunnen leveren.

Helmond pilotgemeente

NS en Prorail hebben de afgelopen jaren op en rond het spoor in Helmond veel maatregelen genomen om de veiligheid op en rond het spoor te verbeteren. Deze maatregelen ondersteunen zij met een publiekscampagne, waarvan ‘Koffie in Helmond’ de eerste pilot is.