21 januari 2019

Nieuwe woongebouw Fakkellaan

Het nieuwe woongebouw aan de Fakkellaan in Eindhoven is klaar. Dit voorjaar nemen bewoners hun intrek. Zij worden daarbij begeleid door GGzE De Boei. Het project is bedoeld voor kwetsbare mensen die hiermee de kans krijgen om, met begeleiding, hun leven verder op te pakken.

Bouwbedrijf van Montfort BV leverde de woningen maandag 21 januari officieel op. Wooninc. verhuurt alle woningen aan GGzE, die deze inzet voor huisvesting en woonbegeleiding van 21 nieuwe bewoners. Het complex aan de Fakkellaan bestaat uit 14 grondgebonden woningen en 7 appartementen. Deze zijn bedoeld voor mensen vanaf 18 jaar met een psychiatrische achtergrond, die hard op weg zijn volop mee te draaien in de maatschappij.  Zij zitten inmiddels in een stabiele fase en zijn prima in staat om zelfstandig te wonen. Hun nieuwe woning biedt hen de kans een eigen leven op te bouwen. Zij krijgen hierbij begeleiding op maat van GGzE De Boei.

Woonperspectief

Wooninc. wil woonperspectief bieden aan kwetsbare groepen. “We vinden dat een maatschappelijke, maar vooral dankbare taak en we zien het als een verrijking van onze portefeuille”, aldus Angela Pijnenburg, directeur-bestuurder van Wooninc. Al in 2003 ontstonden de eerste plannen voor de locatie en in 2012 ging Wooninc. op zoek naar een geschikte zorgpartij. “Deze hebben we gevonden in GGzE De Boei, waarmee we vaker succesvol samenwerken in ondermeer Genderhof en met De Slappe Band.”

Begeleiding

GGzE bestuurder Marie-Louise Vossen toonde zich trots op deze ruime nieuwe woningen en is blij dat dit door goede samenwerking is gerealiseerd. GGzE De Boei heeft veel ervaring in het begeleiden en huisvesten van mensen met een psychiatrische achtergrond. Ervaring leert dat met goede ondersteuning en begeleiding mensen kunnen werken aan hun herstel en een leven kunnen leiden met succes en naar tevredenheid.

Angele Pijnenburg (Wooninc.) en Marie-Louise Vossen (GGzE) zijn blij met de realisatie van dit wooncomplex op de Fakkellaan
Angele Pijnenburg (Wooninc.) en Marie-Louise Vossen (GGzE) zijn blij met de realisatie van dit wooncomplex op de Fakkellaan