20 februari 2019

GGzE biedt mensen met een wat grotere afstand tot de arbeidsmarkt een goede werkplek en levert een bovengemiddelde bijdrage aan werkgelegenheid voor deze doelgroep. Dit doen we vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid. 

Eén van de mensen die bij GGzE een opstap heeft gevonden naar de arbeidsmarkt is Bart*. Bart deelt zijn ervaring: 

“Een ochtend werd ik wakker en er was iets helemaal niet goed. Ik ben naar mijn huisarts gefietst welke constateerde dat ik een paniekaanval had en aan het hyperventileren was. Zij heeft me doorverwezen naar een psychiater en uiteindelijk kwam er een diagnose. Autisme. Heel veel dingen kwamen ineens op de juiste plaats terecht maar ik was er nog lang niet. Ik wilde ontzettend graag weer werken en nu had ik de ondersteuning van specialistische kennis.”

Bart volgt het traject van ‘De Professionals’. GGzE De Professionals is genomineerd voor een Planetree award. 

Certificering PSO

In 2014 heeft GGzE een PSO-certificering ontvangen (Prestatielader Socialer Ondernemen). Eind 2018 heeft een externe auditor opnieuw getoetst of wij nog steeds voldoen aan de eisen van PSO Nederland. Getoetst werd onder andere of nieuwe collega’s die in dienst zijn gekomen vanuit een uitkeringssituatie of Sociale Werkvoorziening, goed begeleid worden en of loopbaanontwikkeling met hen besproken wordt. De positieve resultaten hebben geleid tot verlenging van de PSO-certificering. 

Sociaal ondernemerschap

Met dit keurmerk laten we zien dat we sociaal ondernemerschap in de praktijk brengen. Voorbeelden van sociaal ondernemen zijn het aanbieden van stageplaatsen, werkervaringsplaatsen, traineeships en het daadwerkelijk in dienst nemen van de doelgroep. 

* De naam van de schrijver is om privacy-redenen gefingeerd.