8 november 2019

GGzE brengt met haar deelname aan GLOW 2019 lichttherapie onder de aandacht. Kom van zaterdag 9 t/m zaterdag 16 november kijken naar de interactieve verbeelding van het effect van licht, zoals designer George Barrratt-Jones dat ziet. Ook zijn er foto’s van studenten van Sint-Lucas over het effect van licht. Je vindt ons op nummer 5 van de GLOW-route. Bij Downtown Gourmet Market.

GLOW

GLOW is een gratis te bezoeken lichtkunstfestival in Eindhoven dat ieder jaar in november plaatsvindt. Dit jaar voor de 14e keer. GLOW is een grote lichtkunstexpositie in de openbare ruimte van Eindhoven met zo’n 35 lichtkunstenaars uit binnen- en buitenland. De lichtkunstprojecten zijn via een wandelroute aan elkaar verbonden. Naast grote internationale lichtkunstenaars maakt GLOW ruimte voor innovatieve en unieke projecten van eigen bodem, zoals het LichtCafé van GGzE.

Bezoekers die ons tijdens GLOW bezoeken, krijgen 20% korting op een lunchgerecht en een drankje naar keuze bij Grand Café Het Ketelhuis; één van de locaties van het LichtCafé. Bij het afrekenen kun je dan even melden dat je met ons op GLOW hebt gesproken.

Interactieve verbeelding van het effect van licht - LichtCafé - GLOW

LichtCafé

Vanaf 7 oktober is de regio Eindhoven twee zogenoemde LichtCafés rijker. Vanuit Grand Café Het Ketelhuis op Landgoed De Grote Beek en vanuit Bibliotheek Veldhoven, biedt GGzE hier lichttherapie aan; een inmiddels bewezen, effectieve behandeling. Psychiater en initiator Lisette Rops: "Lichttherapie heeft een verbazend positief effect op mensen met een winterdepressie. 70% tot 90% knapt vaak na 1 week al op. Ik ben heel trots dat we met (vooralsnog) twee LichtCafés deze therapie kunnen aanbieden. In combinatie met een gezonde leefstijl kunnen we zo bijdragen aan het geestelijk en lichamelijk welzijn."