De Wende diagnosticeert en behandelt volwassenen met problemen die samenhangen met iemands persoonlijkheid, zoals borderline. Onze aanpak is gebaseerd op 40 jaar kennis en ervaring. We werken met een unieke behandelmethode.

Voor wie?

De Wende is er voor mensen die hun leven lang extreem gedrag laten zien. Denk aan sterk wisselende stemmingen, extreem perfectionisme, bovenmatige jaloezie of moeite om relaties te onderhouden. Wie deze problemen herkent en er écht aan wil werken, kan bij De Wende terecht voor diagnose en behandeling.

Waarmee kunnen wij je helpen?

De Wende biedt verschillende behandelprogramma’s aan. Soms is er al een diagnose - bijvoorbeeld borderline – en kunnen we meteen aan de slag. Soms is niet duidelijk wat er aan de hand is, dan doen we eerst grondig onderzoek. Samen met jou bekijken we wat je nodig hebt.

Onze behandelingen zijn stuk voor stuk behoorlijk intensief. De behandelduur varieert van 3 maanden voor de diagnose of voorbereidingsgroep tot 12 maanden voor een behandeling.

We werken ambulant, dat wil zeggen dat je in principe voor de behandeling naar De Wende komt en thuis blijft wonen. Is dat niet mogelijk, dan bieden we je de mogelijkheid om bij ons te overnachten.

De Wende biedt unieke behandelingen, gebaseerd op Mentalisation Based Treatment, kortweg MBT. Dit is een psychotherapeutische aanpak die je helpt om je problemen te overwinnen, te verminderen of te accepteren.