POD-team Woensel-Noord werkt volgens Peer-supported Open Dialogue (POD). Familie, naasten en hun sociale netwerk staan meer centraal in een ontmoeting met professionals.

Hoe werkt Peer-Supported Open Dialogue?

Een belangrijk hulpmiddel van Peer-supported Open Dialogue (POD) is de eigen versie van de behandelsessie, een netwerkbijeenkomst. In deze sessie wordt iedereen die betrokken is, inclusief de betrokken persoon, zijn of haar familie en sociale netwerk, hulpverleners en andere belangrijke betrokkenen uitgenodigd. Gedurende dit proces zijn er geen aparte vergaderingen om te praten over de betrokkene. Alle discussies en beslissingen vinden plaats in de bijeenkomsten, waarbij iedereen aanwezig is. Een principe wat wordt omschreven in de zin "nothing about me, without me". De verschillende opties voor behandeling worden zodoende onderwerpen ter discussie in plaats van aanbevelingen door experts. Haastige beslissingen en snelle conclusies over de aard van de crisis, diagnose, medicatie en de vorm van de therapie worden vermeden. Uitgangspunt is niet om te komen tot een diagnose maar om ruimte te maken voor de verschillende verhalen van cliënt en betrokkenen. De professionele kennis wordt met terughoudendheid toegepast evenals medicatie en opname.

7 basisprincipes van Open Dialogue:

  • In principe binnen 24 uur nadat een hulpvraag komt, wordt de eerste netwerkbijeenkomst gepland
  • Jij bepaalt waar de bijeenkomst plaats vindt
  • Jij bepaalt wie er aanwezig zijn bij de bijeenkomst
  • Iedereen die aanwezig is, wordt gehoord
  • Alles mag gezegd en besproken worden
  • We nemen de tijd
  • De bijeenkomsten zullen worden ondersteund door minimaal 2 à 3 hulpverleners

Kijk voor meer informatie over wat Peer-Supported Open Dialogue op www.podnederland.nl.

Ons team

In ons team werken verschillende disciplines intensief samen. Maak kennis met ons team:

Chantal Goudsmits

Casemanager

Chantal
Noor van Overbeek

Casemanager

Samen met jou en de belangrijke mensen om jou heen wil ik onderzoeken wat je wensen zijn, waar je kwaliteiten liggen en hoe je deze in kunt zetten in je alledaagse leven. Samen gaan we het gesprek aan met respect voor elkaar en oog voor elkaars verhaal. Dat is waar ik voor wil staan.

Noor van Overbeek
Osman Evren

Ervaringdeskundig begeleider

Osman Evren
Kwok Wong

Psychiater

Sinds 2015 ben ik bij GGzE werkzaam als psychiater. Bij GGzE werken we aan aandacht, luisteren en daardoor echt contact maken met cliënten, naasten en medewerkers. Peer-supported Open Dialogue is een mooie manier om het luisteren naar elkaar te bevorderen en vanuit daar in gesprek te komen.

Kwok Wong
Marion de Boer

Klinisch psycholoog

Sinds 2002 ben ik werkzaam bij GGzE. Ik heb sindsdien op verschillende plekken gewerkt, met verschillende mensen en op verschillende manieren. In 2017 ben ik getraind in Engeland om te werken met open dialogue. Voor mij is dit een grote verandering in de manier waarop ik met mensen werk. Het helpt me om meer te luisteren en minder zelf het initiatief en de verantwoordelijkheid te nemen voor een behandeling. Hierdoor is er meer ruimte voor eigen inbreng, andere ideeën en verhalen. Ik heb ervaring met psychologische behandeling, onder andere cognitieve gedragstherapie, EMDR en schematherapie.

Marion de Boer
Esther Rook

Casemanager

Werken met mensen is mensenwerk. Graag wil ik luisteren naar jouw verhaal en samen met je werken aan wat voor jou belangrijk is.

Esther Rook
Thomas van Sprundel

Casemanager

Thomas van Sprundel
Nadia van Ham

Gezondheidszorgpsycholoog

Nadia van Ham
Sander Otten

Ervaringsdeskundig begeleider

Sinds november 2017 ben ik onderdeel van dit POD-team. Ik ben een sportfanaat, bitterbal liefhebber en de trotse bezitter van een Playstation.

Sander Otten
Carin Grondhout

Educatie- en arbeidsbegeleider

Carin Grondhout-Verhagen
Cynthia Blaauw

Manager

Person icon - Vrouw
Kim van Laanen

Casemanager

Person icon - Vrouw
Manon Walters

Casemanager

Person icon - Vrouw
Denise Biersteker

Trajectbegeleider

Denise Biersteker