Robots, apps, beweeggames, online consulten, domotica: innovaties in de zorg zijn hard nodig om de kwaliteit en betaalbaarheid te garanderen. GGzE vindt innovatie een must en investeert fors in zorgvernieuwing. Met verschillende partners broeden we op manieren om de zorg beter en slimmer te maken.

Co-creatie

Innoveren doe je niet in je eentje: samen met anderen krijg je veel meer  voor elkaar. Daarom staat samenwerking centraal in onze aanpak. Dat krijgt vorm in co-creatie met cliënten, ervaringsdeskundigen, hulpverleners, studenten en bedrijven.

Digitale broedkast

Hieronder lees je meer over een drietal initiatieven. 

Innovate Dementia
Het Innovate Dementia project ontwikkelt en test innovatieve, duurzame oplossingen wat resulteert in hulpmiddelen die het functioneren van mensen met dementie verbeteren, mantelzorgers een steuntje in de rug bieden en de kwaliteit van leven zouden kunnen verhogen.

Peer-supported Open Dialogue
GGzE is een van de eerste GGZ-instellingen in Nederland die de innovatieve methode Peer-supported Open Dialogue (POD) inzet bij de behandeling van cliënten met ernstige psychiatrische aandoeningen. Hierbij werkt de cliënt samen met zijn persoonlijke netwerk en professionele hulpverleners aan eigen hulpvragen. Het is een behandelvorm die - nóg nadrukkelijker dan andere - de cliënt en zijn of haar omgeving centraal stelt.

Welshop
Welshop is een webshop waarin allerlei online producten te vinden zijn waarmee mensen kunnen werken aan hun psychische welzijn. Denk hierbij aan zelfhulp, coaching of een behandeling. De bedoeling is om mensen te helpen en de wachtlijsten in de reguliere zorg terug te dringen door een deel hiervan online op te vangen.

Meer weten of meedoen?

We delen onze kennis graag met jou en hopen dat onze bevindingen je inspireren tot nieuwe ideeën.

Doe mee

Wil je meer weten, meedenken of meedoen, bijvoorbeeld als samenwerkingspartner of als ervaringsdeskundige? Neem dan contact met ons op.

telefoon icon