In het opleidingstraject tot medewerker Facilitaire Dienstverlening MBO niveau 2 leer je een vak dat bij je past en krijg je goede begeleiding. Een mooie opstap naar de arbeidsmarkt als je even uit de roulatie bent geweest en weer aan de slag wilt.

Het traject

Het traject tot medewerker Facilitaire Dienstverlening MBO niveau 2 bereidt je voor op dienstverlenende beroepen. Het traject is een combinatie van leren en (betaald) werken en wordt aangeboden door De Professionals. De Professionals bereidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, stap voor stap voor op een (nieuwe) start op de arbeidsmarkt.

In dit opleidingstraject kun je kiezen uit 2 richtingen:

  • Distributie
    In de richting distributie ontwikkel jij jezelf tot de spil in het magazijn. Verzamelen van orders, registreren van inkomende goederen en vervoeren van goederen horen straks tot jouw taken. In jouw toekomstige baan zorg je ervoor dat alles op rolletjes loopt binnen een bedrijf.
     
  • Huismeesterschap
    In de richting huismeesterschap staat organiseren centraal. Jij zorgt er straks voor dat anderen goed hun werk kunnen doen. Je ontvangt bijvoorbeeld gasten, sorteert de post, verricht schoonmaakwerkzaamheden en kleine (technische) klussen. Geen dag is hetzelfde in jouw toekomstige job.

Opbouw

Het traject is een leer-werktraject. Zo'n traject bij De Professionals bestaat uit een aantal stappen. In alle stappen krijg je begeleiding van een persoonlijk werkbegeleider. De werkbegeleider ondersteunt je bij de uitvoering van taken en houdt toezicht op jouw leerproces.

Werkplaatservaring
De eerste 10 weken ga je aan de slag in een werkervaringsplaats. Zo maak je kennis met het werk en kom je (weer) in het werkritme. In deze periode evalueren we regelmatig je leerdoelen. Na ongeveer 2 maanden bespreken de contactpersoon van GGzE en jouw werkbegeleider met jou hoe het gaat. Samen besluiten we of je een leer-arbeidsovereenkomst krijgt aangeboden.

Leren en werken
Het traject omvat 2 keer een leer-arbeidsovereenkomst van 6 maanden. Je werkt maximaal 4 dagen en gaat 1 dag per week naar school (het Summa College verzorgt de lessen op onze eigen locatie). Daar volg je de opleiding medewerker Facilitaire Dienstverlening MBO niveau 2. De opleiding duurt 1 schooljaar.

Hulp bij het vinden van werk
Aan het einde van de opleiding heb je relevante werkervaring en een MBO 2 diploma op zak. Een educatie- en arbeidsbegeleider helpt je zoveel mogelijk bij het vinden van betaald werk.

Toelatingseisen

De belangrijkste toelatingseis voor dit traject is dat je graag aan de slag wilt en een vak wilt leren. Daarnaast ben je leergierig, klantvriendelijk en flexibel. Je houdt je aan afspraken en bent erop gericht om mensen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Herken je jezelf hierin? Dan ben jij mogelijk een geschikte kandidaat.

Arbeidsvoorwaarden

De eerste 10 weken werk je op basis van een werkervaringsovereenkomst. Dan krijg je niet betaald, maar kun je wel een reiskostenvergoeding krijgen. Heb je een uitkering? Neem dan vooraf contact op met de uitkerende instantie (UWV of gemeente). Je hebt toestemming nodig om met behoud van uitkering aan dit traject te mogen deelnemen.

Als je na 2 maanden een leer-arbeidsovereenkomst krijgt aangeboden, kom je in dienst bij GGzE en krijg je salaris. De kosten van de opleiding worden betaald door GGzE. Opleidingsdagen en studietijd zijn voor je eigen tijd en rekening.

Solliciteren

Het traject start vier keer per jaar. Wil je solliciteren? Mail dan naar deprofessionals@ggze.nl.

Contact

Heb je interesse of wil je meer weten? We helpen je graag. Stuur ons een e-mail.

Contact