GGzE is ervan overtuigd dat mensen gelukkiger worden als ze de mentale kracht hebben om mee te doen aan de samenleving. Voor mensen met psychische klachten is dat niet altijd vanzelfsprekend. Daarom zet GGzE zich in voor de Community voor Mentale Kracht. Doe je mee?

Maar liefst 1 op de 4 Nederlanders krijgt in het leven te maken met psychische klachten. Behandeling helpt, maar er is meer nodig. De Community voor Mentale Kracht zet zich in voor mensen met psychische problemen. Dat kunnen we niet alleen, daar hebben we anderen voor nodig. Als we er samen de schouders onder zetten, maken we de samenleving mentaal krachtiger.

Mensen laten groeien

De Community voor Mentale Kracht bestaat uit regionale en lokale bedrijven, organisaties, sportclubs en vrijwilligers. We hebben verschillende achtergronden en werkterreinen maar vinden elkaar in de overtuiging dat we een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben voor mensen die het lastig hebben.

Als Community geven we mensen de ruimte om te groeien, zich te ontwikkelen en mee te doen aan het leven op een manier die bij hen past. We maken psychische klachten bespreekbaar en helpen mensen vooruit waar dat nodig en mogelijk is. Samen ontwikkelen we initiatieven waar mensen gelukkiger en blijer van worden. Zo maken we de samenleving mentaal krachtiger.

Samenwerking

We nodigen jou uit om een bijdrage te leveren aan het groeiproces van mensen met een psychische aandoening. Word lid van de Community voor Mentale Kracht. Door samen op te trekken, kunnen we van grote waarde zijn voor de ander.

Enkele voorbeelden van samenwerkingen:

 • GGzE en PSV Foundation jongeren
  PSV Foundation jongeren geeft voetbaltrainingen aan jongeren die bij GGzE De Catamaran in behandeling zijn. Voor deze jongeren is voetbal een manier om te leren samenwerken en beter om te gaan met emoties. In ruil voor de trainingen ondersteunt GGzE de jeugdopleiding van PSV bij vragen over de ontwikkeling van jonge voetbaltalenten. 
   
 • Maatjes
  Vrijwilligers zijn onmisbaar voor mensen met psychische problemen. Zij fungeren bijvoorbeeld als ‘maatje’ om mee naar de film te gaan of boodschappen te doen. Of komen op bezoek om samen tv te kijken, te knutselen of wat te praten.
   
 • GGzE en Philips Healthcare
  GGzE en Philips Healthcare ontwikkelden samen met cliënten een High Care Unit, een alternatief voor de separeerruimte. In deze ruimte houden mensen zelf de regie, ook als zij voor hun eigen veiligheid tijdelijk moeten worden afgezonderd. De ruimte is zó ingericht dat er contact mogelijk is met familie en behandelaren. Bovendien kan de cliënt onder meer zelf de kleur van de verlichting en de wallpaper kiezen.

Doe je mee?

We hebben anderen nodig om de samenleving mentaal krachtiger te maken: vrijwilligers, bedrijven, organisaties, sportclubs of vrijetijdsverenigingen. Als community willen we samenwerken met mensen en bedrijven met verschillende achtergronden, kennis en expertise. Juist de diversiteit maakt onze community sterk en daadkrachtig. Doe mee! Door samen op te trekken, kun je van grote waarde zijn voor de ander. Daar word je zelf ook gelukkiger van.

Contact

Zie je mogelijkheden om samen te werken? Wil je verder praten? We gaan graag met je in gesprek. Neem dan contact op met de Community Ambassadeurs.