Betere zorg

2021 is het Jaar van de Vrijwilliger. Bij GGzE werken er bijna 400. Zij ondersteunen ons op ontzettend veel manieren, op allerlei locaties. Een van die vrijwilligers is Elvira. Zij werkt hier nu ruim zes jaar.

vrijwilliger

Voor Elvira (55) is haar vrijwilligerswerk bij GGzE meer dan ‘gewoon leuk’. Het biedt haar houvast en structuur. Ze werkt als gastvrouw bij het winkeltje van De Boei in Valkenswaard en begeleidt elke zondag cliënten naar de kapel op landgoed De Grote Beek. “Dit werk zorgt ervoor dat ik uit bed kom en dat ik me nuttig voel. Door omstandigheden kan ik niet terugkeren naar het reguliere arbeidsveld dus het is fijn om op deze manier iets te kunnen betekenen.”

Bij de inloop in Valkenswaard ontvangt ze de mensen en biedt ze een luisterend oor. “Ik merk dat het wordt gewaardeerd dat ik er ben. Door zowel de mensen die hun hart luchten als de begeleiding.” Soms organiseert ze ook een bingomiddag en wordt er samen geknutseld. En op zondagen brengt en haalt ze cliënten voor vieringen en bijeenkomsten in onze kapel. Met na afloop de mogelijkheid tot koffie en napraten. “Ik haal er veel voldoening uit dat ik er kan zijn voor anderen.”