Nieuws

groene ggz
11 juli 2024

Groen doet goed: inzet natuur voor mentale gezondheid

Een zacht bospad onder je voeten, een verkoelend briesje, ruisende bomen en veel groen of een warm zandstrand, een helderblauwe lucht en de geur van een zilte zee. Voel je het al? Lichaam en geest reageren op deze natuurlijke prikkels. Je geest kalmeert en je ‘zakt’ meer in je lijf.  

palliatieve zorg
8 juli 2024

Een waardig einde

Gesprekken voeren over de laatste levensfase; misschien niet altijd makkelijk maar wel hard nodig. Agogen Aukje van Hoof en Kim Nooren werken op een van onze ouderenafdelingen en krijgen jaarlijks met zo’n 8 overlijdens te maken. Zeker wanneer de cliënt geen contact meer heeft met familie, zijn zij met hun collega’s van grote waarde. Ze bieden palliatieve zorg en zorgen voor een waardig afscheid.

Jules
3 juli 2024

Beeldschetsers: het bijzondere boek van Jules

Jules Hofman komt al zo'n 17 jaar bij de creatieve dagbesteding van GGzE: De Boeiende Kunst. De schilderijen die hij daar maakte en de gedichten die hij thuis in stilte schreef, zijn nu gebundeld in een boek: Beeldschetsers. 

Wegafsluiting Anthony Fokkerweg
24 juni 2024

Afsluiting Anthony Fokkerweg

Naar verwachting zijn de werkzaamheden halverwege juli klaar, afhankelijk van onder andere het weer en andere onvoorziene omstandigheden. Lees hieronder over de afsluitingen die komen in fase 5 en in de laatste fase, fase 6. 

Dorien en de Paardenhoeve
13 juni 2024

Dorien fietst 258 kilometer voor de Paardenhoeve: ‘Zo kan ik op mijn manier iets terugdoen voor de zorg’

Een persoonlijke sportieve uitdaging combineren met iets terugdoen voor de zorg. Dat is wat ze in haar hoofd had en nu gaat ze het waarmaken: Dorien fietst in augustus binnen twee dagen 258 kilometer over het Brabantse Vennenpad om geld op te halen voor de Paardenhoeve. “Ik gun iedereen daar alles wat ze nodig hebben en hopelijk kan ik daar aan bijdragen.”

GGzE footprint 2023
6 juni 2024

Kleinere CO2-footprint van GGzE

Goed nieuws... want onze inspanningen werpen binnen zes jaar al aanzienlijke vruchten af. We hebben onze CO2-footprint verminderd met maar liefst 33%! 

Marijke Maas
28 mei 2024

‘Hun huid wordt niet alleen letterlijk dunner’

‘De mate van beschaving van een samenleving is af te lezen aan de manier waarop deze met ouderen om gaat.’ Voor systeemtherapeut Marijke (66) is dit een inspirerende quote van filosoof Simone de Beauvoir. Marijke werkte 45 jaar bij GGzE in de ouderenpsychiatrie, een doelgroep die volgens haar nog steeds onvoldoende op waarde wordt geschat.

Fiets Labyrinth op de Grote Beek
16 mei 2024

Fietsen door je oude wijk, de piramiden in Gizé of Australië? Dat kan nu ook vanaf de Grote Beek

Heb je altijd al de piramiden van Gizé willen zien? Herinneringen ophalen uit de wijk waar je bent opgegroeid? Of gewoon eens aan de andere kant van de wereld willen fietsen? Dat kan nu op de Grote Beekstraat 16 en 24. Met de apparaten van Fiets Labyrinth kan je via 700 opnames over de héle wereld fietsen.


 

Mark van Winkel
13 mei 2024

Noore van Winkel (9): “Kinderen moeten weten dat het niet gek is”

“Ja, daar was de juf wel verbaasd over. Ze zei: zooooo, wat een bijzonder onderwerp.” Noore van Winkel uit het Brabantse Budel trekt haar schouders op en haalt haar vinger door een restje ketchup. Tosti op, appel in de aanslag, lange bungelende benen die eindigen in stoere laarzen… Negen is ze nog maar. En binnenkort houdt ze een spreekbeurt over stress bij kinderen.

Ingrid Willems en Gerrit Glas
6 mei 2024

Erkenning voor psychiateropleiding voor onbepaalde tijd terug

GGzE heeft de erkenning voor haar opleiding tot psychiater voor onbepaalde tijd terug. Bovendien staan wij niet langer onder verscherpt toezicht.