Nieuws

Medewerker aan het woord Patrick
16 april 2024

“Bij blinde vlekken: spreek me aan”

Het mooiste van zijn werk vindt Patrick om cliënten eigen regie te geven. Samen op gelijkwaardige wijze kijken naar de mogelijkheden.

Overeenkomst GGzE Nedap
9 april 2024

GGzE en Nedap gaan strategische samenwerking aan

GGzE vervangt het huidige elektronische patiëntendossier (EPD) door Ons® en gaat daarmee een strategische samenwerking aan met Nedap. De toekomstgerichte visie van GGzE op netwerkzorg ligt in lijn met de ontwikkelingen die Nedap de afgelopen jaren heeft doorgezet.

Annette
2 april 2024

‘Zuster Annette, I love you!’

Annette is gespecialiseerd verpleegkundige bij het Gezondheidscentrum. 

Martin Versteegen
19 maart 2024

Een grote honger naar leren en ontwikkelen

Martin (38) is verpleegkundig specialist somatische zorg. Een groot deel van zijn tijd gaat uit naar zorg voor cliënten met een eetstoornis. “Daar ligt mijn passie. Ik kan er de verbinding leggen tussen psychiatrische en somatische zorg. Met alle kennis en kunde die we daar in huis hebben, kunnen we optimale zorg geven.”

Volante
18 maart 2024

UMC Utrecht treedt toe als kennispartner van Volante

Het UMC Utrecht treedt toe als kennispartner van het ggz-samenwerkingsverband Volante. Deze samenwerking werd op 11 maart 2024 officieel.

Beekloop2022
18 maart 2024

Beekloop woensdag 24 april

Op woensdag 24 april vindt de volgende editie van de Beekloop plaats op Landgoed De Grote Beek. Loop mee of kom aanmoedigen!

Cliënten waarderen GGzE met een 7.4
14 maart 2024

Refereerbijeenkomst Verpleegkundig specialist ggz

Op 11 april organiseert GGzE een refereerbijeenkomst waarbij het vak van Verpleegkundig specialist ggz centraal staat. 

met pensioen
7 maart 2024

Met pensioen na samen 86 jaar bij GGzE

Na 43 jaar sluiten zowel Ruud Reurling als Marian de Jong hun werkende leven bij GGzE af. Ze begonnen hier hun opleiding tot B-verpleegkundige en werden in die tijd verliefd op elkaar. Inmiddels werkt ook hun dochter Eva bij GGzE én een broer van Ruud. Tijd voor een terugblik.

Psychiaters Emmy Ottenheijm en Jochem Maes
5 maart 2024

Interessante uitkomsten onderzoek effectiviteit lichttherapie

“We ontdekten dat het effect van lichttherapie in de lente en zomerperiode uiteindelijk net zo effectief is als lichttherapie in de herfst en wintermaanden.” Aan het woord is Emmy Ottenheijm, psychiater bij GGzE. Samen met psychiater Jochem Maes, ook werkzaam bij GGzE, stond zij aan het roer van een 2 jaar durend onderzoek naar de effectiviteit van lichttherapie.

psychiater
1 februari 2024

Psychiater Ton: “Deze mensen verdienen mooie laatste jaren”

Een lopende encyclopedie’ werd de 77-jarige psychiater Ton Gerritsen genoemd door zijn collega’s. Een kundig vakman bij GGzE die ver voorbij zijn pensioengerechtigde leeftijd door bleef werken bij Nestor, de afdeling voor ouderenpsychiatrie. “Deze doelgroep kent een lange levensgeschiedenis; dat maakt ze heel gelaagd.”