Nieuws

VPRO documentaireserie 2
26 november 2021

100 dagen in je hoofd:laatste aflevering + Televizier-Ring

Kwetsbaar en zó krachtig. Het valt nauwelijks in woorden uit te drukken hoe trots wij zijn op ‘onze’ mensen in de documentaireserie 100 dagen in je hoofd. De afgelopen weken zagen we een ontroerend en eerlijk beeld van ons dagelijks werkveld.

100 dagen in je hoofd
10 november 2021

100 dagen in je hoofd: Judith

Judith was één van de begeleiders van Nicolaas Veul tijdens 100 dagen in je hoofd: “Als de VPRO ‘m niet meer wil, mag hij zo bij ons terecht. Hij snapt het vak en de mensen. Hij bleef investeren in het contact en had oprechte interesse.”

100 dagen vpro
4 november 2021

100 dagen in je hoofd: geestelijk verzorger

In aflevering drie van '100 dagen in je hoofd' zagen we Vince in onze kapel stilstaan bij zijn overleden ouders. Dit deed hij samen met humanistisch geestelijk verzorger Lisa van Duijvenbooden. Bij GGzE werken zeven geestelijk verzorgers; allemaal vanuit een verschillende levensbeschouwing. Zij zijn onderdeel van ons Centrum voor Bezinning.

100 dagen in je hoofd Marlou
28 oktober 2021

100 dagen in je hoofd: Marlou

Vanavond zagen we Tim in gesprek met GGZ-agoog Marlou over de impact van soms heftige gebeurtenissen op de afdeling van OPSY. Voor Tim was het een nieuwe ervaring om zoveel verdriet en pijn te zien bij iemand. De impact hiervan bij Tim was voor Marlou een eyeopener: “Het deed me weer beseffen dat ik bijzonder werk heb.”

banenmarkt
27 oktober 2021

GGzExperience: zijn wij jouw toekomstige werkgever?

Ben jij je aan het oriënteren voor een baan binnen de psychiatrie? Dan is onze GGzExperience op 26 november een interessant evenement. Tijdens deze middag maak je telefonisch kennis met onze organisatie en baanmogelijkheden.

meerzorg
26 oktober 2021

Werkzaam in de Meerzorg: ‘Ik kan alle tijd nemen’

“Ik kan alle tijd nemen voor mijn cliënten en leer ze zo heel goed kennen. Elke ontwikkeling, hoe klein ook, zie ik”, vertelt Aukje van Hoof. Zij biedt Meerzorg bij de afdeling Gerontopsychiatrie. 

Mirte van der Nat, Winnares Planetree Design Award 2021
21 oktober 2021

Eerste Planetree Design Award uitgereikt aan student Design Academy

podcast dwp
21 oktober 2021

Podcast: Veroordeeld tot zorg

In deze podcastserie van De Woenselse Poort nemen we je mee in onze wereld van forensische zorg. We praten met onder meer cliënten, behandelaren en een ervaringsdeskundige.

100 dagen in je hoofd
29 september 2021

VPRO bij GGzE: 100 dagen in je hoofd

In de nieuwe serie 100 dagen in je hoofd dompelen Tim den Besten en Nicolaas Veul zich onder in de wereld van de psychiatrie. Als bijzonder stagiair op twee afdelingen van GGzE, verkennen ze wat er omgaat in mensen die kampen met ernstige geestelijke problemen.

Kennismakingsinloop afdeling Nestor  24 juni
16 februari 2021

‘Onze doelgroep wordt vaak onderschat’

Eefje werkt al sinds 2009 op de klinische afdeling neuropsychiatrie. Ze begon er als stagiaire, volgde een ontwikkeltraject tot verpleegkundig senior en is sinds twee jaar coördinator.