Als een familielid of goede bekende naar GGzE gaat voor hulp bij psychische problemen, is dat vaak ingrijpend voor de omgeving. GGzE is er daarom ook voor jou. We vinden het belangrijk om familie en vrienden goed te informeren en zoveel mogelijk te betrekken bij de behandeling en de begeleiding.

Jouw rol

Als familielid, vriend of goede bekende kun je een positieve rol spelen in het welzijn en het herstel van je naaste. Welke rol jij kunt spelen, hangt af van de behandeling en de wensen en behoeften van je naaste.

Antwoord op jouw vragen

Heb je vragen? Maak je je zorgen? Wil je meer weten over de aandoening, de behandeling of de begeleiding? Klop dan gerust aan bij de medewerkers van GGzE. We gaan graag met je in gesprek.

Familievertrouwenspersoon

Vind je het lastig om je vragen of klachten rechtstreeks te bespreken met de hulpverleners? Dan kun je terecht bij de familievertrouwenspersoon, ook wel fvp genoemd. De fvp is niet in dienst van GGzE, maar werkt bij de Landelijke Stichting en is dus onafhankelijk.  

Contact met lotgenoten

Heb je behoefte aan herkenning of steun van mensen die in dezelfde situatie zitten of hetzelfde hebben doorgemaakt, zoek dan contact met lotgenoten. De medewerkers van GGzE kunnen je er meer over vertellen.

Hulp voor familie, vrienden en bekenden

Voor familie en vrienden kan het zwaar zijn om te leven met iemand met psychische klachten. Ondervind je zelf problemen, neem dan contact op met je huisarts.

Kijk ook eens wat organisaties voor naasten voor je kunnen doen. Je vindt ze in de buurt.

Meer weten? We helpen je graag

Neemt contact op met GGzE via deze pagina. 

Contact telefoon