GGzE biedt verschillende vormen van hulp, voor jou en mensen in je omgeving. We behandelen online, ontvangen je op afspraak op een van onze locaties, komen bij je thuis of bieden je een tijdelijke opname als het nodig is.

Na aanmelding

Na je aanmelding wordt aan je gevraagd op welk moment je intakegesprek kan plaatsvinden. Als je e-mailadres bekend is kun je al voor het intakegesprek een online-behandeling starten via behandelplatform ‘Minddistrict’ ter voorbereiding op je intake.

Een GZ-psycholoog of Verpleegkundig Specialist bespreekt vervolgens samen met jou en eventueel jouw naaste welk behandelaanbod het beste lijkt te passen. Als je daar samen toe besluit start je behandeling.

Behandeling bij GGzE is maatwerk volgens de kwaliteitsrichtlijnen. Het bestaat veelal uit groepsbehandeling in combinatie met online behandelmodules, aangevuld door individuele contacten met je behandelaar. Op www.welshop.nl staan enkele voorbeelden van online behandelmodules. GGzE werkt verder met het uitgebreide behandelplatform Minddistrict.

Gedurende jouw behandeling en ook tegen het einde van jouw behandeling wordt de voortgang van de behandeling met jou en jouw naaste geëvalueerd. Op die momenten wordt ook samen met jou bekeken of jouw doelen bereikt zijn, dan wel of verdere zorg nodig is bij GGzE of elders. Als het gezamenlijke doel bereikt is wordt de behandeling afgesloten. Dan wordt ook afgesproken of en hoe wij jouw verwijzer informeren over de voortgang of de afronding van jouw behandeling.

Basis GGZ en specialistische GGZ

De geestelijke gezondheidszorg maakt onderscheid tussen basis GGZ en specialistische GGZ: 

  • De basis GGZ is bedoeld voor mensen met lichte tot matige psychische klachten. In 5 tot 12 sessies per jaar werk je doelgericht aan het verminderen of oplossen van je ongemak. 
  • De specialistische GGZ is voor complexere problemen, bijvoorbeeld als je meer klachten tegelijkertijd hebt of als je klachten geregeld terugkomen. 

Basis GGZ en specialistische GGZ worden vergoed door de zorgverzekeraar. 

Wat kun je verwachten als je een behandeling start bij GGzE? Lees verder.

Contact met je behandelaar

Jouw behandelaar maakt met jou afspraken over de manier waarop jullie beiden contact houden. Ook als jouw behandelaar niet beschikbaar is, en je hebt op werkdagen voor 17.00 uur toch behoefte aan contact, dan is er altijd een medewerker met wie je contact kunt opnemen.

Neem bij voorkeur eerst contact op met jouw behandelaar. Mocht dat niet lukken, bel dan het algemene nummer van GGzE - locatie De Grijze Generaal, (040) 297 33 00. Samen met jou bespreken we welke medewerker je zo spoedig mogelijk te woord kan staan. En als het nodig is kun je 's avonds en in weekenden contact opnemen met jouw huisarts, die de GGzE Crisisdienst kan inschakelen.

Meer weten? We helpen je graag

Neemt contact op met GGzE via deze pagina. 

Telefoon contact icon