Groepsbehandeling houdt in dat je meedraait in een groep mensen met vergelijkbare klachten of ervaringen. Veel mensen vinden er herkenning, erkenning en begrip. Dat kan je soms net dat duwtje geven om problemen aan te pakken. De afspraak om in een groep aan de slag te gaan, maak je altijd in overleg met je behandelaar.

Uitwisselen van ervaringen

Als je deelneemt aan een groepsbehandeling werk je met anderen aan het verminderen van je klachten. De groep bestaat uit mensen met ongeveer dezelfde problemen of klachten als die van jou. Begeleid door een hulpverlener bespreek je onderwerpen met elkaar, oefen je samen met nieuwe vaardigheden en wissel je oplossingen uit. 

Ik blijk niet de enige te zijn met deze gedachten, dat geeft mij moed

Werken aan je eigen problemen

De behandeling vindt plaats in een groep, maar je werkt aan je eigen problemen. Tijdens de bijeenkomsten is er aandacht voor alle deelnemers. De persoonlijke ervaringen van anderen zijn vaak leerzaam voor iedereen.

Groepsbehandeling vindt doorgaans plaats in een groep van zo'n 8 tot 10 personen. In de meeste gevallen is er een keer per week een bijeenkomst van ongeveer anderhalf uur.

De groepsbehandelingen worden geboden door trainers, masterpsychologen, psychologen, psychotherapeuten en diverse vaktherapeuten.

Onze behandelingen verbeteren

GGzE zoekt steeds naar mogelijkheden om behandelingen verder te verbeteren. Daarom vragen wij op verschillende momenten tijdens je behandeling om korte vragenlijsten in te vullen. Het invullen van deze evaluaties is geheel vrijwillig. Het helpt ons om jouw behandeling zo goed mogelijk uit te voeren en om de behandeling van anderen te verbeteren.