Vaak bestaat de ondersteuning uit verschillende vormen van hulp. Medicatie kan hier een onderdeel van zijn. Medicatie heeft als doel klachten te verminderen en je een steuntje in de rug te geven. Als je je rustiger voelt en minder klachten ervaart, houd je meer energie over om je problemen aan te pakken.

Minder klachten, meer effect

Mentale klachten zijn niet altijd 100% te genezen. Wel kun je leren om er anders mee om te gaan, waardoor je er minder last van hebt. Medicatie kan een onderdeel zijn van de behandeling. Dit wordt farmacotherapie genoemd. Dankzij medicijnen kunnen verschillende klachten verminderen en soms zelfs verdwijnen. Ook kan medicatie ervoor zorgen dat je behandeling meer effect heeft.

Nu de scherpe randjes eraf zijn, heb ik de puf om aan mijn klachten te werken.

Deskundige begeleiding

Het al dan niet kiezen voor medicatie, wordt met je besproken. Is de conclusie dat medicatie je kan helpen, dan zoeken we naar een dosering die zo min mogelijk bijwerkingen geeft. Wil je de medicatie afbouwen? Dan kun je daarin begeleid worden.

Medicijnen worden altijd voorgeschreven door een arts of een verpleegkundig specialist. Als het nodig is, overleggen we met je huisarts en schrijft hij of zij het recept uit. 

Soms worden medicijnen niet vergoed door de ziektekostenverzekering. Degene die jouw medicatie voorschrijft kan je hier meer over vertellen.

Contact

Heb je vragen over medicatie? Neem dan contact op met je huisarts. Al cliƫnt bij GGzE? Overleg met je behandelaar of medicatie past bij jouw behandeling.

telefoon icon