In 1-op-1 gesprekken ga je met een zorgverlener de diepte in. Bijvoorbeeld om te achterhalen waar je klachten vandaan komen en hoe je ze kunt verminderen of oplossen. De afspraak om met de individuele gesprekken aan de slag te gaan, maak je altijd in overleg.

Aan de slag met individuele therapie

Individuele therapie is een vorm van therapie waarbij je 1-op-1 met een zorgverlener praat. Zo ga je aan de slag om je problemen te begrijpen en te overwinnen. Individuele therapie kan helpen bij verschillende mentale problemen. Denk aan: angst, depressie, relatieproblemen, persoonlijkheidsproblemen, trauma en verslaving.

Tijdens individuele therapie wordt er gekeken naar je leven, je gedachten, je gevoelens en je gedrag. De therapeut ondersteunt bij het ontwikkelen van (nieuwe) vaardigheden. Zodat je op een positieve manier veranderingen in je leven kunt aanbrengen. 

Individueel therapie kan een effectieve manier zijn om je mentale gezondheid te verbeteren. Als je denkt dat individuele therapie iets voor jou zou kunnen zijn, neem dan contact op met een therapeut in jouw omgeving.

Iemand die luistert, mij niet veroordeelt en die er helemaal voor mij is.

Stappenplan

In 1-op-1 gesprekken krijg je vaak opdrachten/oefeningen om mee aan de slag te gaan. Zo werk je stap voor stap aan je herstel of aan het verminderen van je klachten. Denk bij therapie ook aan creatieve therapie, bewegen, drama, et cetera. 

Welke zorgprofessionals kom je tegen als het gaat om 1-1 therapie?

  • psychiaters (artsen die gespecialiseerd zijn in de behandeling van mentale aandoeningen)
  • psychologen
  • psychotherapeuten
  • verpleegkundig specialisten GGZ
  • sociaal psychiatrisch verpleegkundigen (spv'ers)
  • ervaringsdeskundigen
  • systeemtherapeuten
  • vaktherapeuten

Onze behandelingen verbeteren

GGzE zoekt steeds naar mogelijkheden om behandelingen verder te verbeteren. Daarom vragen wij je om op verschillende momenten korte vragenlijsten in te vullen. Het invullen van deze evaluaties is geheel vrijwillig. Het helpt ons om jouw behandeling zo goed mogelijk uit te voeren en om de behandeling van andere mensen te verbeteren.

Verschillende therapievormen

Binnen de behandeling wordt gebruik gemaakt van verschillende behandelingen, waaronder onder andere cognitieve gedragstherapieEMDR, ACT en schemagerichte therapie.