Als je partner, kind, familielid of vriend(in) in behandeling is voor psychiatrische problemen, heb je als naaste allerlei vragen. Bijvoorbeeld over de aandoening, de behandeling en de toekomst. Heb je behoefte aan een gesprek onder vier ogen? Maak dan een afspraak met de familievertrouwenspersoon

De familievertrouwenspersoon – kortweg FVP – biedt onafhankelijke ondersteuning aan familieleden en naasten. De vertrouwenspersoon is in dienst van de Landelijke Stichting Familie Vertrouwenspersonen (LSFVP) en heeft geheimhoudingsplicht. Alles wat je met de FVP bespreekt, blijft tussen jullie. Je kunt zonder kosten een afspraak maken.

Antwoord op jouw vragen

De FVP heeft oog en oor voor jouw situatie en jouw vragen. Bijvoorbeeld:

  • Wat houdt het psychiatrische ziektebeeld in?
  • Hoe ziet de toekomst eruit?
  • Welke behandeling of ondersteuning krijgt jouw naaste bij GGzE?
  • Wat kan jouw rol zijn in de behandeling en bij het herstel? 
  • Waar vind je lotgenoten of ervaringsdeskundigen?
  • Hoe zorg je in deze lastige periode goed voor jezelf?

De FVP staat klaar voor familie, naasten en vrienden van cliënten die bij GGzE in behandeling zijn. De vertrouwenspersoon zorgt ervoor dat de samenwerking tussen jou, je naaste en hulpverleners soepel verloopt.

Heb je een klacht of wil je een specifiek thema onder de aandacht brengen van de Raad van Bestuur van GGzE, dan helpt de FVP je daarbij.

Heb je een vraag?

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag? Bel of mail dan gerust. Er zijn geen kosten aan verbonden. De familievertrouwenspersoon helpt je graag verder.

De FVP bij GGzE zijn:

Judith van Nimwegen

Chris de Haas

Landelijke Advies- en hulplijn Familievertrouwenspersonen