24 januari 2020

Wat kan digitale ondersteuning in de zorg (e-health) voor jou betekenen? Tijdens de e-healthweek kun je zelf de mogelijkheden gaan ervaren. GGzE organiseert tijdens deze week verschillende activiteiten.

De e-healthweek vindt plaatst van 27 januari tot en met 1 februari 2020. Door het hele land worden er door verschillende organisaties activiteiten georganiseerd.

Activiteiten GGzE

Hieronder een overzicht van de activiteiten die GGzE organiseert tijdens de e-healthweek

Webinar: Directe (mobiele) lithium-bepaling

Merijn van der Zalm (GGZ Oost Brabant) spreekt maandag met verpleegkundig specialisten Marius Reijnen (GGzE) en Ingrid Knipping (GGZ Oost Brabant) over hun ervaringen met directe mobiele lithium-bepaling in de spreekkamer. Zij zien grote voordelen, zowel zorginhoudelijk als zorglogistiek. Tegelijkertijd is het relatief nieuwe technologie waardoor de business case voor opschaling niet gemakkelijk is.

Wanneer
Maandag 27 januari / 19.30 - 20.00 uur / Gratis
In het bijzonder interessant voor verpleegkundig specialisten GGZ.

GGzExperience

Interesse in een baan bij GGzE? Tijdens de GGzExperience kun je op een informele en laagdrempelige manier kennis maken met de afdelingen (zorgeenheden en ondersteuning) binnen GGzE. Tijdens deze editie wordt ook uitleg gegeven over verschillende ‘digitale middelen’ (e-health) die mensen met psychische klachten ondersteunen in herstel.

Wanneer en waar
Maandag 27 januari / 18.30 – 21.00 / Gratis
Conferentiecentrum Landgoed De Grote Beek, Grote Beekstraat 26

Webinar: Hoe werkt online behandelen?

“Over online behandeling van psychische klachten bestaan vooroordelen als: het is geen volwaardige behandeling, het is alleen geschikt voor eenvoudige klachten, het is onpersoonlijk. Maar mijn ervaringen met online behandelen zijn heel positief”, vertelt onze psycholoog Marije de Vries.

Wanneer
Woensdag 29 januari / 12.00 - 12.45 uur / Gratis

Over de e-healthweek

Met digitale ondersteuning in de zorg krijgen mensen makkelijker toegang tot zorg en meer inzicht in hun gezondheid. Toch weten Nederlander nog niet voldoende wacht e-health voor hen kan betekenen. Daarom wordt nu voor de vierde keer de e-healthweek georganiseerd. Om zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met e-health en hen zelf de mogelijkheden te laten ervaren.