27 februari 2020

2020 is het jaar dat door de WHO is uitgeroepen tot Florence Nightingale jaar. Er wordt dit jaar een wereldwijde Florence Nightingale Challenge georganiseerd voor verpleegkundigen.

De wereldwijde uitdaging is om tenminste 20.000 verpleegkundigen (en verloskundigen) uit alle sectoren van de gezondheidszorg van 35 jaar en jonger te laten profiteren van een leer- en ontwikkelprogramma. Het doel van de Nightingale Challenge is om jonge verpleegkundigen te helpen zich verder te ontwikkelen in het beoefenen van hun beroep, als leiders en pleitbezorgers in de gezondheidszorg. Persoonlijke groei wordt bevorderd door deelname aan deze Challenge.

GGzE gaat de uitdaging aan. 21 verpleegkundigen doen mee aan deze challenge. Op 18 februari hadden ze gezamenlijk een kick-off.

We hebben een programma gemaakt dat bestaat uit een aantal bijeenkomsten, coaching, workshops, een kijkje in andermans keuken en het vergroten van het interne netwerk. Een excursie maakt deel uit van het programma. De deelnemers worden aangesloten bij het wereldwijde netwerk waarin zij binnenlandse en buitenlandse contacten en kennisuitwisseling kunnen opdoen. We streven ernaar dat door het programma uitwisseling plaatsvindt en nieuwe impulsen gegeven worden aan het verpleegkundig beroep en het verbeteren van de kwaliteit van zorg binnen onze organisatie.