12 mei 2020

Vandaag, op de Dag van de Verpleging, ontvingen we burgemeester John Jorritsma. Hij sprak zijn waardering uit voor al het harde werken binnen GGzE, zeker in deze coronatijd. “Jullie hebben heel proactief gehandeld, hoe pijnlijk de maatregelen ook waren. Mijn complimenten!”

De burgemeester werd ontvangen door collega’s van De Kleine Beek, GGzE Nestor, De Woenselse Poort, een GGzE-cliënt en raad van bestuur. Zij bespraken de impact van de maatregelen, voor zowel medewerkers als cliënten. De structuur die is weggevallen voor cliënten, de stijgende werkdruk, behoefte aan bezoek…. “Ik mis mijn familie en mijn dagelijkse uitstapjes naar de stad”, vertelde de cliënt. Maar: “Ik kan het personeel wel zoenen. Zonder hen redden wij het niet.”

De verhalen maakten indruk op de burgemeester: “Het komt echt bij me binnen. Het is heftig. Iedereen heeft zo zijn eigen leed”.

Jorritsma kwam niet met lege handen, maar met kratten vol appels van de Philips Fruittuin voor cliënten en collega’s. De appels zijn gekocht om lokale ondernemers/boeren te ondersteunen. Morgen worden ze door onze huismeesters uitgedeeld.

Noot bij filmpje: de burgemeester noemt in het filmpje alleen De Woenselse Poort (daar was het gesprek), maar hij bedoelt alle medewerkers, GGzE-breed.