26 juni 2020

GGzE schaft ruim 100 iPads aan voor klinische cliënten. Dit is mogelijk gemaakt met een fantastische donatie van € 50.000,- door de Philips Foundation. Met de iPads willen we online communicatie tussen onze cliënten en hun naasten mogelijk maken.

Met het gedoneerde bedrag zijn we in staat om ruim 100 iPads aan te schaffen en een deel daarvan uit te rusten met een simkaart en bijhorend abonnement. Een deel van onze cliënten verblijft in een begeleide woonvorm en is zelf niet vermogend genoeg om wifi te betalen. Alle iPads komen in beheer van GGzE. Wij gaan ze verdelen op zo’n manier dat we met 100 iPads alle 850 klinische cliënten kunnen voorzien.

De afgelopen maanden hadden de corona-maatregelen ook grote impact op onze cliënten. Bezoek was niet of nauwelijks mogelijk. Maar ook na het coronatijdperk willen we de iPads duurzaam inzetten. Wanneer mensen opgenomen worden bij GGzE mogen zij soms, gebaseerd op de maatregel die hen is opgelegd, geen bezoek ontvangen. We willen dan de iPad inzetten om zo toch contact te kunnen onderhouden met hun naasten. Zo kunnen onze cliënten van deze donatie jaren plezier hebben.

Contact met anderen is voor iedereen belangrijk. Zeker ook voor mensen met psychische klachten. We zijn onze donateur Philips Foundation dankbaar dat zij hierin ondersteunt.