24 november 2020

Wie vanaf 24 november de Eindhovense binnenstad bezoekt, vindt verspreid over de binnenstad 14 vitrines met diverse lichtkunstwerken. Een lichtgeschenk van GLOW en haar partners. Een buitententoonstelling waar iedereen in deze tijd van beperkingen individueel van kan genieten.

Dose of happiness

Het LichtCafé van GGzE neemt, net als vorig jaar met GLOW, ook aan deze expositie ‘Connecting You’ deel. In samenwerking met Boer&Croon is ‘Dose of Happiness’ ontwikkeld. Daarmee krijgen bezoekers de mogelijkheid om zich weer even op te laden. Met een bezoek aan het oplaadstation word je blootgesteld aan een bijzonder licht dat de kracht van de zon nabootst. Met een intensiteit van 10.000 LUX, zonder UV-straling, kunnen de lichtlampen je biologische klok goed zetten en een dagelijks ritme stimuleren.

LichtCafé als oplaadpunt in binnenstad Eindhoven

Biologische klok

Onze biologische klok zorgt ervoor dat lichaamsfuncties zoals hartslag, bloedsuiker, gemoedstoestand en slaapritme goed geregeld worden. Deze interne klok loopt bij iedereen een beetje anders en duurt nooit precies 24 uur. Het is belangrijk dat deze klok elke dag opnieuw goed gezet wordt. Dit gebeurt vooral door het licht in de ochtend. Als je biologische klok een vast ritme heeft voel je je prettiger. Door een tekort aan daglicht, kan je biologische klok ontregeld raken.

Het LichtCafé behandelt succesvol cliënten met een (winter)depressie door een goed ingestelde portie licht in de ochtend. 

Geïnspireerd door de lichtlampen van het LichtCafé heeft ontwerper George Barrett-Jones ‘Dose of Happiness’ ontworpen. Een boost voor je immuunsysteem, een herstart van je biologische klok, maar bovenal maakt een dagelijkse portie licht ons bewezen gelukkig. Door Eindhoven, voor Eindhoven. Je vindt onze vitrine bij het Pullman hotel aan de Vestdijk.

De vitrines zijn vanaf 24 november vier weken lang te bewonderen. Om te voorkomen dat de vitrines een stroom mensen op gang brengen, staan ze niet in een route. Het zijn lichtkunstwerken die je per toeval ontdekt tijdens je bezoek aan de Fijne Feestdagen in de binnenstad, aldus GLOW.