5 maart 2021

“Hoe vergroten we de mentale kracht van Nederland?” Deze vraag staat centraal in het boek ‘Mentale vooruitgang’ van Joep Verbugt, Kees Kraaijeveld en Simone Halink.

In dit boek geven zij suggesties voor nieuwe richtingen van denken en doen die kunnen bijdragen aan een mentaal krachtigere samenleving. Op 18 maart 2021 wordt het eerste exemplaar via een livestream digitaal overhandigd aan Paul Blokhuis, demissionair staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Het boek is het resultaat van de ideeën, studie en voorstellen van de door de auteurs in 2019 opgerichte Denktank Mentale Vooruitgang. Hieraan nemen 20 deskundigen en bestuurders van verschillende Nederlandse organisaties en bedrijven deel.

Ketelhuis in Eindhoven

Vanuit het Ketelhuis op Landgoed De Grote Beek van GGzE in Eindhoven opent Jacobine Geel, voorzitter van de Nederlandse ggz, op 18 maart om 13.45 uur de livestream en gaat zij in gesprek met Kees Kraaijeveld en Joep Verbugt. Rond 14.00 uur overhandigen zij virtueel het eerste boekexemplaar aan Paul Blokhuis. Het programma eindigt rond 15.15 uur.

Talkshow Deltaplan Mentale Gezondheid van MIND op 12 maart

Op 12 maart organiseert MIND in samenwerking met De Argumentenfabriek een online talkshow. Politieke partijen, werkgeversorganisaties, jongeren en de onderwijssector gaan met elkaar in gesprek over het verbeteren van de mentale gezondheid. Ook bespreken ze welke rol ze verwachten van het nieuwe kabinet. MIND is een van de 20 leden van de denktank Mentale Vooruitgang. Het boek komt uitgebreid aan bod in de talkshow.

Aanmelden voor online boekpresentatie

Aanmelden voor de online boekpresentatie kan via onderstaand online formulier.

ipad philips foundation