24 juni 2021

Een groep studenten van het Summa College van de opleiding Maatschappelijke Zorg, heeft gekozen voor het keuzedeel Expressief Talent. Tijdens dit keuzedeel ontwikkelen de studenten hun eigen expressieve talent en leren ze hoe ze creatieve activiteiten kunnen inzetten in hun werkveld.

Momenteel werken zij aan een opdracht met het thema dromen. Ze onderzoeken het thema en geven er zelf betekenis aan door er een beeldend werk bij te maken. Tijdens hun proces worden ze geïnspireerd door deelnemers van De Boei Kunst. Dit is een dagbestedingsproject van GGzE aan de Kruisstraat in Eindhoven.

Onze deelnemers werken aan dezelfde opdracht en er is regelmatig contact via Whatsapp over het beeldende proces dat beide partijen doorlopen. Middels foto`s en filmpjes kunnen ze van elkaar zien welke vorm ieder er aan geeft. Dit werkt enorm inspirerend en het resultaat is een uiteenlopende serie van kunstwerken die door het thema aan elkaar verbonden zijn.

De lege ruimte in de Piazza in centrum Eindhoven is een prachtige plek waar veel mensen voorbij lopen. We maken van de etalage waar voorheen de EXPO-winkel zat, een echte blikvanger.

Woensdag 30 juni is er om 13.00 uur een kleine opening, aan de buitenzijde van de etalage.

de boei kunst