8 juli 2021

Hoe is het om ziek in je hoofd te zijn? Wie zijn dat eigenlijk, de mensen die we in de volksmond ‘gek’ noemen? En hoe groot is het verschil nou helemaal tussen mensen die in een psychiatrische kliniek belanden en anderen in de samenleving? In de zesdelige documentaireserie 100 dagen in je hoofd dompelen Tim den Besten en Nicolaas Veul zich onder in de wereld van de psychiatrie.

Ze gaan aan de slag als bijzonder stagiair op twee afdelingen van GGzE. Hier verkennen ze wat er omgaat in mensen die kampen met ernstige geestelijke problemen. Tijdens hun stage weten Tim en Nicolaas niet alleen steeds dieper door te dringen in het hoofd van psychiatrische cliënten, maar ontrafelen ze langzaam maar zeker ook de ‘gekte’ in hun eigen hoofd.

VPRO-programmamakers Tim den Besten en Nicolaas Veul gaan in 100 dagen in je hoofd de stigma’s in de samenleving te lijf als bijzonder stagiair in een psychiatrische kliniek. Niet in de eerste plaats om weer een vak onder de knie te krijgen, maar vooral om zo goed mogelijk inzicht te krijgen in wat er omgaat in mensen met ernstige psychische problemen.

100 dagen in je hoofd is vanaf donderdag 21 oktober wekelijks te zien bij de VPRO op NPO 3.

Meer informatie is te vinden op de website van de VPRO.

VPRO documentaireserie 2