24 september 2021

Eenzaamheid kent verschillende vormen en oorzaken. Grote kans dat jij het weleens ervaart. Door een verbroken relatie, verwaterde vriendschappen, een verhuizing… Het is heel normaal dat zulke levensgebeurtenissen je een eenzaam gevoel kunnen geven. Eenzaamheid hoeft niet te betekenen dat je geen vrienden of sociale vaardigheden hebt.

Je kunt omringd worden door mensen en je toch eenzaam voelen. Dit kan soms moeilijk te begrijpen zijn voor jezelf, en voor anderen. Misschien schaam jij je er zelfs wel voor. En zo blijft dit onderwerp in de taboesfeer hangen.

Mentale Kracht 040 organiseert een gratis webinar over eenzaamheid. We gaan in gesprek met psycholoog Najla Edriouch en eenzaamheidsexpert Eric Schoenmakers. Wat doet eenzaamheid met je? Is het een individueel of collectief probleem? En is het een kwestie van verdragen of bestrijden?

Kijk voor meer informatie op de website van Mentale Kracht 040.

mentale kracht 040 eenzaam

Gratis platform

Mentale Kracht 040 is een initiatief van GGzE. We willen iedereen die te maken heeft met psychische klachten, helpen door online praktische hulp aan te bieden. Door alles wat wij om ons heen zien en horen, ontstond bij ons de behoefte om niet alleen onze cliënten te helpen, maar iedereen in de regio Eindhoven. Alle info op dit platform is ontwikkeld door professionals uit de geestelijke gezondheidszorg: psychologen, psychiaters, coaches en e-health-specialisten. Alle hulp die je op deze website vindt is gratis.