10 september 2021

Dagelijks maken talloze gedreven professionals zich hard voor suïcidepreventie in Nederland. Ook bij GGzE. In de week naar de aanloop van World Suicide Prevention Day op 10 september bezocht 113 zo’n 15 projecten en initiatieven kriskras door Nederland. 113 bezocht ook GGzE.

Deze ‘Roadtrip Suïcidepreventie’ had als thema ‘Suïcidepreventie doen we samen’. GGzE zet door middel van het team GroeiRijk Klaver ervaringsdeskundigen in om cliënten en hun omgeving te ondersteunen wanneer er sprake is van suïcidaliteit. Zij vertelden op 7 september wat de toegevoegde waarde is van de inzet van ervaringsdeskundigen.

Een cliënt: “Ervaringsdeskundigen hebben ervoor gezorgd dat ik er open over durfde te spreken. En te accepteren dat de gedachten en gevoelens over suïcide altijd bij mij zullen blijven.  Maar nu weet ik ermee om te gaan.”

Ivonne Heijnen, coördinator GroeiRijk Klaver en ervaringsdeskundig begeleider: “GroeiRijk Klaver zet ervaringsdeskundigen actief in om cliënten en hun omgeving te ondersteunen. Onze deskundigheid heeft zich al op veel gebieden bewezen als waardevolle aanvulling op geestelijke gezondheidszorg."

Herkenning zorgt voor verbinding.” Kijk en luister hier naar haar eigen verhaal.