12 april 2023

Vanuit huis heeft Joey (33) altijd meegekregen dat ieder mens ertoe doet. Hij vindt het fijn om iedereen gelukkig te zien en draagt daar graag iets aan bij wanneer dat nodig is. Daarom besloot hij Verpleegkunde te gaan studeren; hij zit nu het derde jaar. “Het fascineert me waarom iemand is zoals hij is. Waar komt iemands gedrag vandaan en hoe kan behandeling helpen. Mijn ervaring is dat wanneer mensen de juiste tools krijgen, ze vaak nog heel goed kunnen blijven meedraaien in de maatschappij. Dat vind ik super belangrijk.”

Elke cliënt is anders en heeft een eigen benadering nodig. Joey ziet graag dat de cliënt eigen regie houdt of krijgt over zijn of haar leven. “Ik kijk daarbij goed naar wat de cliënt nodig heeft. Laatst was er een man die graag meer slaapmedicatie wilde. Maar omdat ik weet dat hij best spiritueel is en zich onder meer bezighoudt met yoga, besloot ik eerst om een ademhalingsoefening met hem te doen om beter te slapen. En met succes: het hielp.”

Tijdens de studie kom je op diverse plekken in de organisatie te werken. Het heeft Joey geleerd dat hij vooral korte cliëntcontacten leuk vindt en dat hij naast psychiatrische zorg ook graag met de somatische kant van het vak bezig is. “De opleiding is meer technisch dan veel mensen wellicht denken. Zo moet je bijvoorbeeld katheters en neusmaagsondes kunnen inbrengen, wonden verzorgen, injecteren…Heel divers.”

Tijdens de opleiding ben je 4 dagen aan het werk en 1 dag op school. GGzE is een van de weinige plekken in deze regio die leer-werkplekken aanbiedt. Meer weten? Kijk dan eens op onze website: Opleidingen | GGzE 

opleiding verpleegkunde