GGzE stimuleert een gezonde levensstijl van haar cliënten, bezoekers en medewerkers. Omdat gezondheidszorg er is om mensen beter te maken, past een rookvrije GGzE bij een instelling als het onze.

Als instelling in de gezondheidszorg doen wij er alles aan om gezondheid te bevorderen en zetten wij ons in voor een gezonde leefstijl. Wij trekken met andere ggz-instellingen op om toe te werken naar een rookvrije ggz zoals we dat in het Nationale Preventieakkoord hebben afgesproken.

GGzE is rookvrij voor medewerkers, leveranciers en mensen die locaties van GGzE bezoeken. Dit betekent dat zij niet in de gebouwen en op de terreinen van GGzE mogen roken.

Cliënten, deelnemers aan dagbesteding en bezoekers van de inlopen van GGzE mogen wel buiten roken, maar niet in de gebouwen. Onder buiten verstaan wij de buitenterreinen, balkons, terrassen, patio’s en binnentuinen, mits ramen en deuren naar de binnenruimten gesloten zijn.

Stopondersteuning

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie wil stoppen met roken.

  • Praat erover met de huisarts.
  • Bel gratis de landelijke Stoplijn voor advies en informatie: 0800-1995.
  • Op Puurrookvrij.nl staat informatie over stoppen met roken: soorten stopondersteuning, voorbereiden op stoppen, tijdelijke ongemakken en (lichamelijke) voordelen van stoppen met roken.
  • Op Ikstopnu.nl vind je informatie waar je je aan kunt melden voor persoonlijke begeleiding, telefonische coaching, groepstraining en online hulp.

Ben je benieuwd welke manier van stoppen het beste bij jou past? Doe de test op www.ikstopnu.nl/test/

Vergoeding

Erkende begeleiding met medicatie wordt veelal vergoed door de zorgverzekering. Professionele begeleiding bij stoppen met roken wordt één keer per kalenderjaar vergoed vanuit de basisverzekering. Zorgverzekeraars mogen geen eigen risico meer in rekening brengen. Er zijn wel voorwaarden waar de begeleiding aan moet voldoen. Vraag naar deze voorwaarden bij de zorgverzekeraar.

Rookvrij GGzE
Rookvrij GGzE