De Catamaran is een kliniek voor jongeren tussen 14 en 23 jaar die zijn vastgelopen in het leven: thuis, op het werk, op school en in relaties. Soms heeft de rechter behandeling verplicht gesteld. Wij helpen je om (weer) mee te doen aan de samenleving.

Voor wie?

De Catamaran biedt specialistische hulp aan jongeren die kampen met psychische problemen en mede daardoor ernstige problemen tegenkomen op meerdere terreinen. Bijvoorbeeld thuis, op school, op het werk en in relaties. 

Veel cliënten hebben een juridische maatregel gekregen van de rechter. Soms is er (nog) geen maatregel opgelegd, maar is er volgens de rechter reden voor behandeling.

Waarmee kunnen wij je helpen?

Bij De Catamaran helpen we je om je persoonlijke risicofactoren te leren (her)kennen en er beter mee te leren omgaan. Zo voorkom je dat je in de problemen komt of dat je (opnieuw) in aanraking komt met politie of justitie. Samen met jou stippelen we een aanpak uit die bij jou past.

We kijken verder dan de reden waardoor je bij ons bent gekomen. Hoe was je als kind? Hoe was de omgeving waar je bent opgegroeid? Hoe deed je het op school? Wat zijn je sterke kanten? Waar liggen je interesses? Welke personen zijn belangrijk voor jou? Door sterke punten verder te ontwikkelen en beter om te gaan met eventuele beperkingen, kun je doelgericht werken aan een nieuwe toekomst.

De behandelingen die je bij De Catamaran krijgt, helpen je verder. Dat weten we uit ervaring. Je leert vaardigheden die je in de rest van je leven van pas komen en krijgt begeleiding op school, werk, in de woonsituatie en in het kiezen van een vrijetijdsbesteding die bij jou past. 

TOPGGz

De Catamaran is sinds 2014 in het bezit van het TOPGGz-keurmerk. Dit betekent dat De Catamaran voldoet aan de hoogste criteria ten aanzien van behandeling, onderzoek en opleiding. Deze criteria betreffen niet alleen de kwaliteit en effectiviteit van de behandeling, maar ook de rol die wetenschappelijk onderzoek en innovatie spelen in de behandeling.