GGzE VIBE helpt mensen tussen de 16 - 65 jaar om het leven weer op de rails te krijgen na een (eerste) psychose of buitengewone ervaring. VIBE staat voor Vroege Interventie Buitengewone Ervaringen. We noemen ons zo omdat we weten dat je sneller herstelt als je vroeg start met je behandeling.

Voor wie?

Je kunt bij VIBE terecht als je een psychose of buitengewone ervaring hebt doorgemaakt. Denk bijvoorbeeld aan stemmen in het hoofd, een visioen of de beleving dat onzichtbare krachten boodschappen aan jou doorgeven. Ook staan we voor je klaar als jij of je behandelaar vermoedt dat er sprake is van een psychotische stoornis. We begeleiden en behandelen (jong) volwassenen tussen 16 en 65 jaar.

Wat kun je verwachten?

Allereerst willen we je goed leren kennen. Daarom gaan we eerst in gesprek over jouw ervaringen, je zekerheden en onzekerheden. Maar ook over je sterke punten en dingen die goed gaan. Als je je kwaliteiten en talenten weet te versterken, kun je op een goede manier verder met je leven. We vinden het belangrijk om bij de behandeling ook je familie en goede bekenden te betrekken. Zij kunnen je steunen als het even tegenzit en successen met je vieren. De duur van je behandeling hangt samen met de aard van je problemen. Hoe actiever jouw inzet, hoe sneller je resultaten zult boeken.

Als je bij ons in behandeling bent, krijg je ook te maken met eHealth-toepassingen. Bijvoorbeeld de Psymate-app waarin je je dagelijkse ervaringen kunt bijhouden.

VIBE is sinds 2018 in het bezit van het TOPGGz-keurmerk. Dit houdt in dat onze behandelingen tot de beste behoren in Nederland. Als cliënt profiteer jij daarvan.

Wat verwachten we van jou?

Als je in behandeling bent bij VIBE verwachten we van jou dat je je inzet om je problemen onder ogen te zien en aan te pakken. Een vaste zorgcoördinator begeleidt je tijdens de hele behandeling. 

In Mensenwerk, een programma van Studio 040, vertelt klinisch psycholoog Karin van den Berg hoe de dag verloopt bij VIBE:

Contact

Heb je interesse of wil je meer weten? Neem contact op, we helpen je graag.

Telefoon icon