7 februari 2020

Update 12 maart: Gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus is besloten de door GGzE georganiseerde activiteiten tijdens de Week van de Psychiatrie af te lassen.

De jaarlijkse Week van de Psychiatrie wordt in 2020 gehouden van maandag 23 maart tot en met zondag 29 maart. GGzE organiseert verschillende leuke activiteiten in deze week. Op maandag zal officieel het startsein voor de Week van de Psychiatrie gegeven worden door wethouder Renate Richter. Zij is aanwezig vanaf 14.00 uur bij De Tuin.

WvdP 2020

Thema: Betekenisvol meedoen

Het is belangrijk dat mensen, die te maken hebben met mentale uitdagingen, mee blijven doen of weer meer gaan doen in de samenleving. Gedacht kan worden aan rollen als: ouder, kind, broer, zus, collega, medewerker, student en vrijwilliger. En niet alleen patiënt, er is zoveel meer.

Het is belangrijk dat mensen deze rol actief invullen en daarbij geholpen worden als dat nodig is. Dan kan iedereen op een voor hem of haar Betekenisvolle manier Meedoen. Dat geeft zingeving, hoop en perspectief.

Betekenisvol Meedoen is helaas geen automatisme. Allerlei activiteiten van ervaringsdeskundigen (patiënten en naasten), hulpverleners en anderen die bevorderen dat mensen weer mee kunnen doen staan centraal in de Week van de Psychiatrie 2020.

De hele week

De Boei Kunst heeft deze week diverse, creatieve activiteiten.

Datum

Activiteit Wat Tijd
Maandag t/m vrijdag Expositie de Boei Kunst gaat naar de film Kom over de rode loper naar de expositie “De Boei Kunst gaat naar de film”. Films en tv-helden genoeg om te ontdekken in de kunst van onze deelnemers. 09.00 - 16. 00 uur
Maandag t/m vrijdag Workshop The Mask Actieve workshop “The Mask”. Maskers maken van diverse materialen. 09.00 - 16. 00 uur

Locatie: De Boei Kunst Kruisstraat 53 5612 CD Eindhoven

De activiteiten zijn gratis en voor iedereen toegankelijk.

Maandag 23 maart

Heeft u een gedicht, een verhaal, een lied of iets anders wat u graag wilt delen? Dan hebben wij een podium voor u in De Tuin. 

Deze middag zal ook officieel het startsein voor de Week van de Psychiatrie  gegeven worden door wethouder Renate Richter. Zij is aanwezig vanaf 14.00 uur bij De Tuin.

Waar: GGzE De Tuin (kas) Dr Poletlaan 69a 
Van: 14.00 - 16.00 uur
Inschrijven: GroeiRijk@ggze.nl 

Dinsdag 24 maart

Het kletspotje bevat vragen die als leiddraad kunnen dienen om in gesprek te gaan met elkaar. In het kader van “betekenisvol meedoen” gaan wij vanuit belangstelling  met jou in gesprek aan de hand van een kletspotje. Doe jij mee?

Waar: Winkelcentrum Woensel, voor de C&A
Van: 14.00 -16.00 uur

Deze activiteit is voor iedereen vrij toegankelijk.

Woensdag 25 maart

Gek op de liefde. Krijg een positieve flow door beauty, contact en een modeshow.

Activiteit Wat Tijd
Gek op de liefde Krijg een positieve flow door uiterlijke verzorging, workshop contact of een modeshow 13.00 - 16.00 uur
Workshop In Contact Vind je het moeilijk om contact te leggen of zou jij tips willen krijgen hoe je nog beter contact kan maken? 13:30 – 15.00 uur
Verwen actie Buitengewoon mooi Uiterlijke verzorgingsactiviteiten 13:00 – 16:00 uur
Modeshow Finale modeshow 15:00 – 16:00 uur

Locatie: Hestia, Augustijnendreef 15 in Eindhoven

De activiteiten zijn voor iedereen vrij toegankelijk.

Donderdag 26 maart

Lezing

Sinds haar puberteit is Simone Middel psychiatrisch patiënt en moet ze leven met de vooroordelen die dit stempel met zich meebrengt. In haar autobiografie 'Hoe het echt was' beschrijft ze wat ze heeft meegemaakt tijdens haar zoektocht naar een normaal leven. Op donderdag 26 maart geeft ze een lezing bij GGzE GroeiRijk.

De strijd tegen haar psychische kwetsbaarheid lijkt een eeuwig terugkerend proces, net als de strijd met, en soms tegen, de hulpverlening. Aan de hand van haar verhaal geeft Simone een inkijkje in haar leven en tips en adviezen aan hulpverleners en naasten.

Ben je erbij?
Tijd: 19.00 – 21.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur)
Waar: Groeirijk in De Trefhove (Dr. Poletlaan 30, volg P10)
Wie: voor iedereen toegankelijk (wel aanmelden via GroeiRijk@ggze.nl)


Rondleiding dagbestedingen

Neem een kijkje in de keuken van De Paardenhoeve, Boerderij de Haen, Grafisch, De Schildersbus, De Boekbinderij, Bed and Breakfast Landgoed De Grote Beek, De Tuin en Caffeine Dealers.. Bij de verschillende leerplekken laten specialisten het een en ander zien en staan klaar om vragen te beantwoorden. 

Tussen 13.00 en 16.00 uur kun je bij de projecten binnenlopen en op vaste tijden kun je aansluiten bij een rondleiding. De tijden van de rondleidingen zijn: 13.30, 14.30 en 15.30 uur.

Bij project B&B Landgoed De Grote Beek kun je alleen terecht om 14.30 en 15.30 uur voor een rondleiding.

Tijd: 13.00 - 16.00 uur
Waar: Landgoed De Grote Beek (zie plattegrond). Er rijdt een tram over het terrein langs alle dagbestedingen.
Wie: voor iedereen toegankelijk

Vrijdag 27 maart

Vandaag een film, hapje en een drankje. De film die wordt getoond is Intouchables. De film vertelt het waargebeurde verhaal van een geheel verlamde aristocraat die een vriendschap opbouwt met zijn een achterstandswijk  afkomstige verzorger.

Waar: Conferentiezaal Grote Beekstraat 26
Tijd: 14.00 - 17.00 uur

De activiteit is voor iedereen vrij toegankelijk. 

Zaterdag 28 maart

Workshop Happy Little Tree

Maak je eigen “Happy little tree” in een Bob Ross workshop of wordt melig van onze creatief met kurk- actie.

Waar: De Boei Kunst Kruisstraat 53 5612 CD Eindhoven
Tijd: 09.00 - 16. 00 uur

 

Feestelijke afsluiting

De paparazzi staat klaar, er is 24-kitchen soep en ook dan mag je zelf aan de slag.

Waar: De Boei Kunst Kruisstraat 53 5612 CD Eindhoven
Tijd: 12.00 - 17.00 uur