10 maart 2023

Nadiah (35) wist al langer dat ze iets anders wilde op het gebied van werk, maar wat? Ze was werkzaam als grafisch vormgever maar haalde daar steeds minder voldoening uit. Ze zei haar baan op en ging op reis om zich te bezinnen. Toen er bij terugkomst een coronalockdown kwam, had ze écht alle tijd om verder na te denken over ze wil.

Iets wat haar altijd al aansprak was de psychiatrie. Toen een bekende van haar werd opgenomen op een crisisafdeling, zag ze van dichtbij hoe belangrijk een zorgverlener is. “Hij werd zo goed begeleid, dat was echt indrukwekkend”, vertelt ze. Om haar interesse voor de psychiatrie verder te verkennen, deed ze vrijwilligerswerk bij GGzE. Ze kwam in gesprek met een verpleegkundige en toen wist ze: “Ja, dit is echt leuk!”

opleiding mbo-v

Nu volgt ze de vierjarige BBL-opleiding mbo-V. Dat betekent dat ze leert en werkt tegelijkertijd. Ze is in dienst bij GGzE die de opleiding voor haar betaalt. Elk jaar gedurende de opleiding werkt ze op een andere afdeling om zo breed kennis te maken met het werkveld. Nu werkt ze bij een afdeling voor forensisch psychiatrische cliënten die in de laatste fase van hun behandeling zitten. “Ik voer veel gesprekken met ze en bied ondersteuning bij de alledaagse dingen. Dit werk voelt voor mij zinvol. Je bent onderdeel van iemands herstelproces en kunt echt houvast bieden.”

Het maken van een carrièreswitch en terug de schoolbanken in gaan was spannend. “Het is veiliger om te blijven bij wat je kent. Maar omdat ik veel op de werkvloer actief ben en salaris ontvang, voel ik me geen “typische” student. Er wordt hier veel energie in je leerproces gestopt en er zijn contactmomenten met andere leerlingen binnen GGzE om kennis en ervaringen uit te wisselen. Ik ben echt blij dat ik mijn gevoel heb durven volgen en deze stap heb gezet.”