Als je je tijd besteedt aan dingen die je interesseren en waar je lol in hebt, wordt het leven meteen een stuk aangenamer. Voor de een is dit een praatje maken met anderen, voor een ander (vrijwilligers)werk, iets leren of een speciale hobby. GGzE biedt verschillende mogelijkheden op locaties bij jou in de buurt.

Leren

Leren kan op school en in de praktijk. GGzE helpt je bij je persoonlijke ontwikkeling. Dat brengt je verder in het leven. We helpen je bij het vinden van een leeromgeving of opleiding die bij jou past. Zo kun je kennis en vaardigheden opdoen die je helpen bij het vinden van (vrijwilligers)werk, een werkervaringsplaats of bij het (weer) oppakken van je werk.

Sommige cursussen worden verzorgd door ervaringsdeskundigen, mensen die uit eigen ervaring weten wat het betekent om psychische klachten te hebben. Zij herkennen jouw problemen als geen ander. Vanuit die ervaring kunnen ze je helpen om problemen onder ogen te zien en ermee om te gaan zodat je (weer) regie krijgt over je leven.

Werken

Werk geeft structuur aan je dagen. Je kunt er je talenten en kwaliteiten in kwijt en doet er contacten op met anderen. Wie wil en kan werken, helpen we bij het vinden van een passende werkkring, betaald of als vrijwilliger.

Als je bent uitgevallen en je werk weer wilt oppakken, ondersteunt GGzE je daarbij. Ben je op zoek naar een werkervaringsplaats of (vrijwilligers)werk? Dan gaan we met jou op zoek naar mogelijkheden. We onderhouden goede contacten met werkgevers in de regio en zoeken naar een omgeving die past bij jouw talenten en kwaliteiten.

GGzE werkt met de methode Individuele Plaatsing en Steun, kortweg IPS. Deze aanpak is speciaal ontwikkeld om mensen met een psychiatrische belemmering aan betaald werk te helpen. De methode IPS bewaakt het evenwicht tussen behandeling en arbeidsre-integratie.

Tijdsbesteding

Op verschillende plekken in jouw wijk of buurt vind je een inloop of huiskamer waar je terecht kunt voor een kopje koffie, een praatje of activiteiten zoals spelletjes, koken of sieraden maken. Je ontmoet er gelijkgestemden. Ook zijn er medewerkers aanwezig die je kunnen helpen bij praktische vragen, zoals je administratie of je belastingaangifte.

Op de zorgboerderij kun je (huis)dieren verzorgen of aan de slag in de moestuin. Ook kun je je hart ophalen in een werkplaats voor houtbewerking. Soms is een uit de hand gelopen een hobby een mooie opstap naar (vrijwilligers)werk.

Heb je een speciale hobby of ben je ernaar op zoek? Dan doen we ons best om samen iets te vinden dat past bij jouw interesses en gewoontes.

Ik durfde niet meer op vakantie te gaan. Medewerkers hebben mij gestimuleerd om het tóch te proberen. Dat ging best goed. Nu probeer ik af en toe nieuwe dingen uit.

Meer weten? We helpen je graag.