Als je hulp nodig hebt, wil je graag dat de hulpverlener rekening houdt met waar je vandaan komt. Of je nu in Nederland bent opgegroeid of in een andere cultuur: je wilt dat de behandeling bij jou past. GGzE verdiept zich in jouw achtergrond en stemt de werkwijze af op jouw wensen.

Wat zijn je klachten?

Iedereen voelt zich weleens lusteloos, angstig of somber. Dat hoort bij het leven. Maar als je daar elke dag last van hebt, kan er sprake zijn van een psychische aandoening. Denk je dat dit zo is en kan je huisarts je niet verder helpen? Dan kun je bij GGzE terecht.

Idiomes - een onderdeel van GGzE - neemt jouw culturele achtergrond en identiteit mee in de behandeling.

Wat kan GGzE voor jou doen?

We kijken eerst met jou waar je klachten vandaan komen. Waar loop je vast? Op welke momenten heb je last van problemen? Wat heb je er tot nu toe aan gedaan? Wat heb je nodig? Met jouw antwoorden kunnen we vaststellen wat je hebt.
 
Als duidelijk is wat er aan de hand is:

  • kijken we waar je aan wilt werken
  • maken we een plan
  • gaan we aan de slag

De aanpak kan bijvoorbeeld bestaan uit gesprekken met een hulpverlener of uit groepsgesprekken. Soms combineren we gesprekken met (tijdelijk) gebruik van medicijnen. We stemmen de behandeling af op jouw wensen, mogelijkheden en doelen.

Hoe verloopt de aanmelding?

Wil je een behandeling starten bij GGzE? Dan heb je een verwijsbrief nodig. Je huisarts of bedrijfsarts kijkt naar je situatie en kan je aanmelden.

Heb je geen verwijsbrief en wil je je toch aanmelden? Kom gerust langs, dan bekijken we samen met jou wat we voor je kunnen doen. Neem in dat geval mee:

  • een geldig identiteitsbewijs: bijvoorbeeld een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart
  • het pasje van je zorgverzekeraar

Wie betaalt de behandeling?

Je zorgverzekeraar betaalt de behandeling. Houd wel rekening met je eigen risico.

Als je als expat verzekerd bent via een European Health Insurance card (EHIC) met verzekeringsnummer kunnen we de zorg rechtstreeks declareren bij je zorgverzekeraar. Als dat niet het geval is dan kun je het beste contact opnemen met je zorgverzekeraar in het buitenland om de vergoeding helder te krijgen. Het is helaas niet mogelijk om per sessie te betalen.

We houden rekening met jouw wensen en privacy

We houden zoveel mogelijk rekening met jouw wensen. Of je bijvoorbeeld een mannelijke of vrouwelijke hulpverlener wilt en of je een voorkeur hebt voor een groep met alleen mannen of alleen vrouwen.

GGzE gaat vertrouwelijk met je gegevens om. Je gegevens zijn geheim en blijven tussen jou en je hulpverleners. We praten niet met anderen over je behandeling, behalve als jij er zelf toestemming voor geeft.

Idiomes: psychische hulp afgestemd op verschillende culturele achtergronden

De cultuur waarin je bent geboren en opgegroeid, geeft je houvast in het leven. Dat werkt bijvoorbeeld door in hoe je omgaat met familie en vrienden, hoe je gebeurtenissen beleeft en hoe je aankijkt tegen gezondheid. Logisch dat je daar begrip en respect voor wilt, júist als je hulp nodig hebt.

GGzE helpt jou op een manier die bij jou past. Idiomes - een onderdeel van GGzE - is expert in het behandelen van mensen met verschillende culturele achtergronden. We bieden hulp bij psychische klachten en hebben daarbij oog voor jouw herkomst en gewoontes. Is de Nederlandse taal lastig voor je? Dan zoeken we samen een alternatief.

Meer weten? We helpen je graag.