Concern GGzE bestaat uit 2 merken: GGzE en De Woenselse Poort. Medewerkers krijgen de ruimte om te doen wat nodig is om de cliënt zo goed mogelijk te ondersteunen. De regie over de behandeling ligt bij de cliënt.
Concern GGzE
Concern GGzE bestaat uit 2 merken:
- GGzE
GGzE biedt zorg en ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met psychische klachten. - De Woenselse Poort
De Woenselse Poort biedt forensische zorg aan mensen met een psychische aandoening. We bieden hen hoogwaardige (deeltijd) klinische behandelingen. Veiligheid staat daarin centraal: voor cliënten, medewerkers en voor de samenleving.
Kerncijfers (2021)
cliënten in zorg | 11.809 |
aantal medewerkers | 2.424 |
aantal FTE | 2.000 |
cliënttevredenheid | 7,4 |
Een uitgebreider overzicht van kengetallen is terug te vinden in ons jaarverslag.
Bekijk ook onze jaarrekening van 2020.
Blik vooruit
Lees in het meerjarenbeleidsplan het perspectief van GGzE voor de komende jaren. Met dit perspectief schetsen we een beeld van hoe GGzE tot 2022 antwoord biedt op de veranderende wereld om ons heen.
Kwaliteit
GGzE is constant bezig om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Hiervoor is de ervaring van de cliënt en zijn of haar naasten erg belangrijk.
Zelforganiserende teams
GGzE werkt met zelforganiserende teams: teams die hun werk zelfstandig organiseren. Medewerkers krijgen de ruimte om te doen wat nodig en gewenst is om het voor de cliënt zo aangenaam mogelijk te maken. We stimuleren eigen initiatief en ondernemerschap, afgestemd op het niveau van iedere medewerker.
Zelfsturing is voor GGzE geen doel op zichzelf, maar een middel om efficiënte en cliëntgerichte zorg te verlenen. Door professionals verantwoordelijkheden te geven, creëren we een organisatie die kan meebewegen met veranderingen in zorgvragen en zorgverlening.
Gedwongen behandeling (Wvggz)
Soms kunnen psychische problemen erg uit de hand lopen. Mensen kunnen dan een gevaar zijn voor zichzelf en hun omgeving. In dat geval kunnen mensen tegen hun wil een behandeling krijgen bij GGzE. GGzE heeft hiervoor een zogenaamde Wvggz-aanmerking. Wvggz staat voor Wet verplichte ggz. In deze wet wordt beschreven aan welke eisen zo’n gedwongen behandeling moet voldoen.
Contact
Meer weten? Neem contact met ons op. We helpen je graag.
