De Catamaran is een kliniek voor jongeren tussen 14 en 23 jaar die zijn vastgelopen in het leven en daardoor forse problemen tegenkomen. Meestal heeft de rechter behandeling verplicht gesteld. Wij helpen je om je leven weer op de rails te krijgen zodat je (weer) kunt meedoen aan het dagelijks leven.

Voor wie?

Je kunt bij De Catamaran terecht als je (mede) door psychische problemen moeilijkheden hebt. Bijvoorbeeld met ouders, vrienden en kennissen, op school of op het werk. Je hebt een zogenaamde 'juridische maatregel' gekregen. Dit betekent dat de rechter reden ziet voor behandeling.

Waarmee kunnen wij je helpen?

We helpen jou om je persoonlijke risicofactoren te leren (her)kennen en er beter mee om te gaan. Zo voorkom je dat je in de problemen komt of (opnieuw) te maken krijgt met politie of justitie. Bij De Catamaran werk je aan een stevige basis om weer mee te doen aan het dagelijks leven.

De behandelingen van De Catamaran helpen je verder. Je leert vaardigheden die in de rest van je leven van pas komen. De Catamaran is sinds 2014 in het bezit van het TOPGGz-keurmerk. Dit houdt in dat onze behandelingen tot de beste behoren in Nederland. Als cliënt profiteer jij daarvan.

Wat kun je verwachten?

Je bent meer dan je problemen. Daarom kijken we verder dan de reden waarvoor je bij ons bent gekomen. We gaan in gesprek over deze vragen: Hoe was je als kind? Hoe was de omgeving waar je bent opgegroeid? Waar ben je goed in? Welke mensen zijn belangrijk voor jou?

Als je je kwaliteiten en talenten weet te versterken, kun je op een goede manier verder met je leven. We vinden het belangrijk om bij de behandeling ook je familie en goede bekenden te betrekken. Ze kunnen je steunen als het even tegenzit en een feestje met je vieren als je successen boekt.

De duur van je behandeling hangt samen met de aard van je problemen. Hoe actiever jouw inzet, hoe sneller je resultaten zult boeken. Naast groepsbehandelingen en 1-op-1 gesprekken werk je met eHealth-toepassingen zoals games en apps.

Wat verwachten we van jou?

Als je in behandeling bent bij De Catamaran verwachten we van jou dat je je inzet om je problemen onder ogen te zien én aan te pakken. Je behandeling is niet vrijblijvend. Een vaste begeleider helpt je om de draad weer op te pakken, bijvoorbeeld op school, op het werk, in je woonomgeving of vrijetijdsbesteding.

Contact

Meer weten? Neem contact met ons op. We helpen je graag.

telefoon icon